avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Activitate Deny23

Activitate Deny23

Răspuns la discuția Moștenire
Mulțumesc !!!
Răspuns la discuția Moștenire
Mulțumesc pentru răspuns.

Ce act ar trebui întocmit pentru ca cumnatul sa nu aibe drept la apartament, in urma divorțului?
Discuție Moștenire
Buna ziua!

Tatăl meu a murit acum 1 an.
Sora mea, căsătorită , 1 copil
Mama in viața
Eu, căsătorită , 1 copil.

Avem 1 apartament care in urma discuțiilor am hotărât sa i revină surorii mele.

Sora mea nu are o căsnicie perfecta așa ca as vrea sa știu ce act ar trebui făcut ca sa-i dam apartamentul surorii mele dar soțul ei sa nu aibe nici un drept .
Putem sa- i dam copilului ei, deși este minor, fără sa atace actul soțul ei?


Cornel Vasile a scris:

Ii puteti suspenda activitatea...

Pentru a suspenda activitatea trebuie sa plătesc toate creditele din firma . Ceea ce pe aceasta vreme nu se poate. Alt sfat?
In caz ca deții un PFA de mulți ani, și de curând ai fost numit primar al unei comune, ce poți face cu acest PFA? De dizolvat nu se poate pentru ca exista credite și bunuri pe acest PFA. Ce ma sfătuiți sa fac?
Începând cu luna Februarie voi intra in concediu de risc maternal .
1. Cum se va calcula salariu din concediu de risc maternal ?
2. Cum se va calcula indemnizația creștere copil , având in vedere ca voi intra in concediu de risc maternal? Pa sfârșit voi avea 6 luni lucrate , 4 luni de concediu de risc și 2 luni de prenatal .
Răspuns la discuția Concediu de risc maternal
Mulțumesc pentru răspuns. La punctele 5, 6 îmi puteți Răspunde ?
Sunt însărcinată in 11 săptămâni (80 zile) . Luni 6 ian am primit de la medicul ginecolog o scrisoare medicală in care se precizează risc de avort spontan , țin sa Menționez ca pana in acest moment eu nu am anunțat la munca starea mea de graviduță ( deoarece am așteptat sa depășesc primul trimestru de sarcina ca sa știu ca i ok) .
1. Pot depune informarea de gravida + scrisoarea medicală in același timp la munca? Sau msi întâi trebuie informat și apoi trimisa scrisoarea medicală?
2. Ieri am fost la medicul de familie cu acest raport medical , iar dansul mi a spus sa depun scrisoarea medicală de la ginecolog la munca, iar cei de la munca prin Itm și medicul de medicina muncii îmi vor da un aviz . Numai in baza acestui aviz, medicul de familie îmi poate da concediu de risc care va trebui avizat in fiecare luna de către medicul de familie și medicul de medicina muncii. Îmi puteți spune dacă este correct ce am spus?
3. Pana se termina acest du-te Vino între medic de familie și medic de medicina muncii , eu îmi pot lua concediu de odihna?
4. Pot intra in concediu de risc încă din săptămâna 11 de sarcina?
5. Concediu de risc înseamnă 75% din Netul ultimile 6 luni lucrate?
6. Dacă intru in concediu de risc , concediu de indemnizație creștere copil cum se va calcula? Va fi 85% din ce am luat in concediu de risc?

Mulțumesc