avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Activitate IB

Activitate IB

Va multumesc pentru raspuns.
Este obligatorie sau este la latitudinea celor care comunica, utilizarea fax-ului pentru corespondenta intre persoane juridice?
Exista institutii care impun ca transmiterea corespondentei catre acestea sa se realizeze prin fax?
Este acceptata, in locul fax-ului, transmiterea corespondentei prin e-mail semnat electronic?
Buna ziua,

Va rog sa-mi dati informatii referitoare la legislatia care reglementeaza numarul de zecimale permis pentru cantarirea produselor alimentare, supuse vanzarii de catre comercianti. Constatam ca sunt comercianti care utilizeaza cantare clasice sau electronice iar nr. de zecimale programat pentru cantarele electronice difera (intre doua si trei).

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Referitor la actele necesare intocmirii dosarului de pensionare, va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. Actul care atesta studiile este necesar numai pentru absolventii invatamantului superior?
2. In cazul in care un absolvent de invatamant superior a fost incadrat cu contract de munca cu norma intreaga, pe durata efectuarii studiilor, mai este necesara si / sau obligatorie prezentarea actului de studii?

Va multumesc anticipat.
Buna ziua,

Va rog sa-mi dati lamuriri referitor la eventualele obligatii ale asociatilor si administratorilor unui SRL cu doi asociati si nici un angajat, in ceea ce priveste calitatea de angajat:
1. Este obligatoriu ca un asociat care are si calitatea de administrator sa fie incadrat cu contract de munca si inregistrat la ITM?
2. In cazul in care asociatul administrator este angajat pe perioada nedeterminata in alta firma, mai poate fi angajat cu contract de munca in propriul SRL si daca da, pe ce durata a zilei de munca, tinand cont de faptul ca noul cod al muncii reglementeaza durata zilei de munca la 8 ore?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
2.
Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. Care sunt cerintele din punctul de vedere al protectiei muncii si al protectiei impotriva incendiilor care trebuie indeplinite pentru sediul social al unui SRL care are doi asociati si nici un angajat, iar la sediul social nu se desfasoara activitati(exceptand activitatea de birou)?
2. Ce legi/acte normative reglementeaza aceste cerinte?
3. Este necesara intocmirea de programe de instruire si de fise individuale pentru protectia muncii si PSI/Situatii de urgenta, pentru asociati si daca da, cine le poate intocmi?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.


Este vorba de spre semnul ©, urmat de specificarea anului. Dar exista si site-uri si / sau documentatii tehnice in care cuvantul Copyright este precedat de semnul © si urmat de specificarea anului.

Ce parere aveti despre drepturile proprietarului unei documentatii in cazul efectuarii de traduceri tehnice in scop comercial? Eu consider ca este obligatoriu ca traducerea integrala a unei documentatii / carti tehnice / manual de utilizare etc. sa fie realizata numai cu acordul realizatorului documentului original si nu la cererea oricui doreste sa beneficieze de traducere, in scopuri comerciale.

Referitor la baza de date, poate fi mentionat fara acord numele producatorului in situatia in care indeplineste cerintele celui care cauta caracteristici identice cu ale acestuia?
Va multumesc pentru raspuns.
Cum interpretati faptul ca atat paginile WEB mentionate, cat si fisele tehnice de prezentare au inclus Copyright? Copyright-ul nu se refera la oricare dintre informatiile prezentate? Oricum, mentionarea caracteristicilor tehnice si a modelului,respectiv a producatorului in noua baza de date, reprezinta si o reclama gratuita pentru acesta, deoarece se dirijeaza un potential client catre el.
Va rog sa ma informati daca trebuie obtinut acordul autorilor (respectiv fabricantilor unor aparate si echipamente), pentru includerea unor caracteristici tehnice ale produselor acestora intr-o baza de date cu scop comercial. Caracteristicile tehnice sunt furnizate in mod gratuit de catre autori, in prezentarea produselor, pe paginile WEB proprii.
De exemplu, realizarea unei baze de date pentru autoturisme, care in functie de caracteristicile tehnice ale acestora si de cerintele celui care o aceseaza, furnizeaza informatii despre modelul optim si producatorul acestuia.
Va rog sa-mi dati un raspuns referitor la urmatoarele situatii legate de plata diurnei si a orelor suplimentare:

1. Daca este obligatorie acordarea diurnei in situatia in care:
- punctul de lucru este la peste 100 de km de sediul social al firmei;
- activitatea se desfasoara mai mult de 12 ore/zi;
- nu se da ordin de deplasare;
- deplasarea personalului se face pe cheltuiala angajatorului;
- angajatorul suporta cheltuielile de cazare si masa, in regim hotelier, pe durata deplasarii.
2. Se pot acorda simultan ore suplimentare (pentru orele lucrate peste programul de lucru) si diurna?
3. Timpul necesar deplasarii personalului la si de la punctul de lucru reprezinta timp efectiv lucrat?
4. Care sunt legile care reglementeaza acordarea sau neacordarea diurnei si a platii orelor suplimentarepentru situatia prezentata?

Va multumesc anticipat.