avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Activitate violetabadea

Activitate violetabadea

Răspuns la discuția bilet la ordin
Multumesc mult pentru raspuns.
Eu trebuie sa execut un debitor in baza unui bilet la ordin iar creditorul a solicitat actualizarea sumei de recuperat cu indicele de inflatie.
Din cate stiam eu acesta suma se poate actualiza cu dobanda legala calculata pana la data platii efective dar nu stiam daca se poate actualiza cu indicele de inflatie.
o zi buna
Discuție bilet la ordin
Buna,
am si eu o intrebare si daca cineva ma poate ajuta ii raman indatorata...
Un Bilet la Ordin se poate actualiza cu indicele de inflatie?
Si daca da cum?
multumesc mult
contractul de leasing ca si contractul de credit este titlu executoiu, nu este necesara investirea lui cu formula executorie, vezi legea bancara, ordonata 99/2006
buna seara
Am si eu o intrebare, din experienta dumneavostra intr-o executare imobiliara mai este necesar sa se trimita somatie debitorului inainte de citarea pt procesul verbal de situatie sau nu?
Ma refer aici la somatia pe care o trimite executorul atunci cand primeste dosarul de executare, somatie prevazuta de 378 cod proced civila.
Buna. Am si eu o intrebare: a mai avut cineva o actiune prin care vanzatorul sa fie obligat la plata dublului avansului dat de cumparator ca sanctiune a nedepunerii la notar a documetelor de proprietate ale imobilului, obiectul antecontractului, aspect care a pus in imposibilitate finalizarea tranzactiei. Daca da imi poate spune care sunt pasii de urmat in promulgarea unei astfel de actiuni.
Multumesc