avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită bilet la ordin
Discuție deschisă în Executare silită

bilet la ordin

Buna,
am si eu o intrebare si daca cineva ma poate ajuta ii raman indatorata...
Un Bilet la Ordin se poate actualiza cu indicele de inflatie?
Si daca da cum?
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 15:33, 7 August 2012
Cum adica sa actualizati BO cu indicele de inflatie?BO are o suma trecuta scadenta la o anumita data.Daca vreti sa majorati o suma de incasat/sau trebuie sa platiti dvs.actualizarea se face in baza unui contract in care aveti prevazut asa ceva si pe baza unei facturi.
Multumesc mult pentru raspuns.
Eu trebuie sa execut un debitor in baza unui bilet la ordin iar creditorul a solicitat actualizarea sumei de recuperat cu indicele de inflatie.
Din cate stiam eu acesta suma se poate actualiza cu dobanda legala calculata pana la data platii efective dar nu stiam daca se poate actualiza cu indicele de inflatie.
o zi buna
Nu inteleg de ce contabilii isi dau cu parerea pe chestiuni juridice.

in temeiul art.371^2 alin.3 , la cererea creditorului, poti actualiza suma prevazuta in BO, de la data scadentei prevazuta in titlu, pana la data platii efective.
Dobanda legala se poate calcula doar in cazul regresului. In ceea ce priveste actualizarea, ea se poate realiza in temeiul art.371^2 alin.3 iar indicele de inflatie (indicele preturilor de consum IPC) poate fi luat de pe saitul INS [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 7 August 2012
BEJ Sahlian , Executor judecatoresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor calcul inflatie oti oti Am o hotarare judecatoreasca care ma obliga sa platesc o suma de bani "reactualizata cu rata inflatiei de la 20.06.2007 pana la data platii efective" ... (vezi toată discuția)
Calcul indice de inflatie Darie Tudor Darie Tudor Salut amicii si pe cei care ma vor...lumina. Tuturor: La multi ani! Dupa lupte seculare care au durat mai bine de 1 an si jumatate X-((motiv pentru care am ... (vezi toată discuția)
Calcul drepturi salariale castigate in instanta! alx69 alx69 Buna ziua, am castigat in instanta niste drepturi salariale (reprezentand sporuri) ce trebuiesc indexate cu indicele de inflatie si dobanda legala. Stie ... (vezi toată discuția)