avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate aer2019

Activitate aer2019

Si totusi legile se bat cap in cap:

Conform art. 90 Cod Penal:
(1) Persoanei față de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa și nu este supusă niciunei decăderi, interdicții sau incapacități ce ar putea decurge din infracțiunea săvârșită, dacă nu a săvârșit din nou o infracțiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării și nu s-a descoperit o cauză de anulare.


In acelasi timp, in urma modificarilor aduse de Legea 152/2019, in OUG 195/2002 la Art. 103 al. 1 se adauga, sau se modifica litera (c), asa cum ati cum ati precizat si dvs. :

(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere se dispune:
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi procurorul sau instanţa de judecată a dispus clasarea în condiţiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligaţia prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal;


Deci...ce sa intelegem? Amanarea aplicarii pedepsei, conform CP nu are ca efect atragerea aplicarii vreunei interdictii sau incapacitati. Dar, OUG 195/2002 prevede o interdictie in urma amanarii aplicarii pedepsei si anume interzicerea(suspendarea, ma rog) dreptului de a conduce pt o perioada de 90 de zile.... .

V-as ruga, daca dispuneti de timpul necesar sa va exprimati o opinie.
Cu stima!
Asa este domnule avocat, mea culpa! Nu am luat in calcul modificarile aduse de legea 152/2019.... .
Doamna avocat, in cazul amanarii aplicarii pedepsei pt infractiunea prevazuta la art 336 CP, permisul de conducere nu este suspendat pt 90 de zile deoarece art 366 nu prevede suspendarea acestuia ci pedeapsa cu inchisoarea.
Răspuns la discuția amanarea aplicarii pedepsei
Induceti in eroare doamna avocat. Nu se suspenda nici un permis pt 90 de zile in cazul de fata.
Sunteți avocat...?!? :)

Cabinet de Avocat Dan Antohe a scris:

Conform art 218 din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002

(2) Restituirea se dispune in baza hotararii judecatoresti ,deci asteptati 1 an si va trebui sa sustineti si un test de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie

Buna seara! As dori sa stiu daca legea imi permite sa ma angajez part time, cu un C.M.I. de doar 2h/zi, avand in vedere ca in momentul de fata nu am vreun angajament, nu lucrez, deci, acesta o sa fie singurul contract de munca. Va multumesc!