avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Activitate shiwa

Activitate shiwa

JH multumesc mult de raspuns. Voi contacta un avocat de aici si sa vad care e parerea lor conform acestei legi americane, desi din cercetarile mele am vazut ca de multe ori daca sotii nu se inteleg e la latitudinea judecatorului daca considera bunul dinaintea casatoriei ca bun propriu sau comun. Vor reveni cu detalii dupa ce aflu mai multe poate pe viitor ajuta pe cineva.
Răspuns la discuția cum sa intocmesc un testament?
AVLIL a scris:

E imobil, legea locului... Dar puteti sa-i lasati ceva in valoarea rezervei si atunci nu va lua din apartament.


Chiar daca imobilul a fost dobandit inaintea casatoriei, tot ii revine si lui parte? Si daca de exemplu ca mostenitori ar fi parintii mei si fratele meu, cata cota din mostenire ii revine sotului supravietuitor?
Răspuns la discuția cum sa intocmesc un testament?
Nu stiu daca postez unde trebuie dar am si eu o intrebare referitoare la testament.

Sunt casatorita in SUA cu un cetatean american si ne pregatim de divort, dar in caz ca ceva mi se intampla pana ce divortul are loc as dori sa ma asigur ca sotul meu nu va mosteni o proprietate pe care o am in Romania, dobandita inainte de casatorie de la parintii mei prin contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager.
Intrebarea mea este: daca fac un testament in SUA prin care las apartamentul parintilor sau fratelui meu, legea romana va recunoaste acest testament sau automat sotul, va obtine o parte din proprietate conform legii romane?

Pot face ceva ca sa ma asigur ca aceasta proprietate sau parte din ea nu va reveni sotului meu?
JH multumesc de raspuns, dar acum citind si raspunsul d-lui avocat Lascoschi ma intreb daca intr-adevar statul american are jurisdictie sau se poate pronunta asupra acestui apartament. Oare ma poate obliga statul american sa-i platesc sotului o parte din valoare imobilului desi in timpul casatoriei nu a existat nici un venit sau debit din partea acestui apartament. Eu doar am titlul de proprietate dar nici un alt folos din partea acestui apartament. Stiu ca deja tine de dreptul american si al statului Vermont, asa ca voi fi probabil nevoita sa ma consult cu un avocat de aici.

Oricum va multumesc din suflet pentru raspunsurile si interesul pe care l-ati manifestat vis-a-vis de intrebarea mea.
Deci si in cazul donatiei, tot legea americana se aplica. Locuim de la casatorie impreuna, in chirie si eu sunt cea care aduce venitul mai substantial in casa. Locuim in Vermont.

Nu stiu daca are relevanta, dar am si cetatenia americana
Cu legea Statelor unite e ceva mai complicat se pare si in statul in care locuiesc in caz de neintelegere intre parti judecatorul poate considera si aceasta proprietate ca bun comun ceea ce mie mi se pare nedrept, dar in fine.

Acum, incercand sa-mi protejez proprietatea pot oare sa fac o donatie catre parintii mei pentru a fi in numele lor si nu in al meu? Oare poate fi atacata aceasta donatie de catre sotul meu?
Buna ziua. Am si eu o intrebare si sper sa ma puteti ajuta.

M-am casatorit in America de 5 ani si acum ma pregatesc de divort. Intrebarea mea este legata de o proprietate pe care o am de la parintii mei (trecuta in numele meu prin contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager) inainte de casatorie, are si sotul meu drepturi asupra acestei proprietati? Se va aplica si legea romana sau doar legea statului american in care se va pronunta divortul?

Va multumesc anticipat.