avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate Baam1995

Activitate Baam1995

Buna seara! Mi-am inscris copilul la scoala din cartierul unde sunt mutata cu contract de chirie, inregistrat la anaf si acceptat de scoala unde am inscris fetita. Mentionez ca am adus toate actele necesare care au aratat ca eu stau in chirie, inclusiv inregistrarile la anaf ale contractului. Intrebarea este: Daca eu am bifat resedinta/scoala de circumscriptie dar nu am bifat ca doresc sa se duca copilul la scoala de circumscriptie de care apartine, exista sanse sa nu fie acceptata fetita? Mentionez ca nu am viza de flotant pe buletin, ci doar contractul de chirie, iar adresa pe care o am pe buletin, este in partea cealalta de oras., eu fiind la aceasta adresa mutata de 2 ani si inca mai este valabil. Intreb acest lucru, deoarece am inteles de la un parinte ca este posibil sa nu ne fie acceptata inscrierea copilului deoarece nu este bifat domiciliu, ci resedinta. Blocul in care stam, este in circumscriptia scolii unde am facut inscrierea. Multumesc!
Multumesc frumos! O zi buna!
Bună ziua! În acest moment eu nu muncesc de câteva luni, soțul m-a luat pe asigurarea lui fără probleme. Avem 2 copii mici în vârstă de 3 respectiv 6 ani. Eu sunt recăsătorită, iar fetița de 6 ani este în întreținerea mea, având actul doveditor cum că a rămas în grija mea, dar îi poartă numele fostului soț. Pentru fetița de 3 ani, i s-a zis că poate beneficia de deducerea personala, dar pentru fetița ce nu ii poartă numele a spus că nu se poate face nimic, pentru că nu au același nume. Întrebarea mea este dacă corect acest lucru sau dacă se poate face ceva, pentru că fetița a rămas la mine, având custodie comună cu fostul soț și sunt căsătorită cu actualul soț ci acte. Mulțumesc frumos!
Vă mulțumesc frumos!
O zi bună vă doresc!

Cornel Vasile a scris:

Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate, a concediului pentru creșterea copiilor în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități, a concediului paternal sau a concediului de îngrijitor, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă ori la un loc de muncă echivalent, având condiții de muncă echivalente, și, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătățire a condițiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenței.


Constituie contravenții și se sancționează cu amendă contravențională de la 3.000 lei la 10.000 lei, dacă fapta nu a fost săvârșită în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracțiune, încălcarea dispozițiilor art. 10 alin.(8) .

Constatarea și sancționarea contravenției se face de către Inspecția Muncii, prin inspectorii de muncă din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncă.

In speta, sesizati ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Bună dimineața!
Urmează să mă întorc la muncă in septembrie din cic. Totul bine și frumos, până mi s-a spus de la hr, faptul ca proiectul pe care eram angajată, s-a desființat, colegii de echipă ( echipă care nu s-a desființat), fiind trimiși pe un proiect ok(dpdv salarial), iar eu pe un proiect de care nici nu am auzit, dar cu un salariu cu mult sub cel de pe proiectul colegilor.
Aș putea face ceva în legătură cu acest lucru? Nu mi se pare ok să fiu trecută pe un alt proiect, din moment ce toti din fost echipă sunt pe proiectul acel. Mulțumesc frumos!
Bună seara!
În legătură cu noua lege în care proprietarii trebuie să îi ia în spațiu pe chiriași, se aplică si viza de flotant? Sau doar cu schimbarea actului de identitate?
Mulțumesc frumos!
Vă mulțumesc frumos! O zi bună!!

Cornel Vasile a scris:

Trebuie sa luati adeverinta de la AJPIS cu perioada CCC.

Perioada concediului pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare.( art.22 alin.2 din OUG 111/2010)

Bună ziua!
Lucrez la o companie din data de 19.06.2017, am fost în concediu creștere copil in 2019, si acum sunt iarăși în concediu crestere copil.
Urmează să încep munca in august/ septembrie a acestui an, pe un alt proiect( cel pe care eram s-a dizolvat), și după câte am înțeles deciziile de indemnizații sunt folosite ca si dovezi de vechime la locul de muncă.
Salariul pe care il voi avea, depinde de vechimea la locul de muncă. Întrebarea este: pot folosi deciziile, sau există o lege care atestă că deciziile de indemnizație folosesc ca și vechime la locul de muncă?