avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Activitate Baam1995

Activitate Baam1995

Vă mulțumesc frumos!
O zi bună vă doresc!

Cornel Vasile a scris:

Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate, a concediului pentru creșterea copiilor în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități, a concediului paternal sau a concediului de îngrijitor, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă ori la un loc de muncă echivalent, având condiții de muncă echivalente, și, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătățire a condițiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenței.


Constituie contravenții și se sancționează cu amendă contravențională de la 3.000 lei la 10.000 lei, dacă fapta nu a fost săvârșită în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracțiune, încălcarea dispozițiilor art. 10 alin.(8) .

Constatarea și sancționarea contravenției se face de către Inspecția Muncii, prin inspectorii de muncă din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncă.

In speta, sesizati ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Bună dimineața!
Urmează să mă întorc la muncă in septembrie din cic. Totul bine și frumos, până mi s-a spus de la hr, faptul ca proiectul pe care eram angajată, s-a desființat, colegii de echipă ( echipă care nu s-a desființat), fiind trimiși pe un proiect ok(dpdv salarial), iar eu pe un proiect de care nici nu am auzit, dar cu un salariu cu mult sub cel de pe proiectul colegilor.
Aș putea face ceva în legătură cu acest lucru? Nu mi se pare ok să fiu trecută pe un alt proiect, din moment ce toti din fost echipă sunt pe proiectul acel. Mulțumesc frumos!
Bună seara!
În legătură cu noua lege în care proprietarii trebuie să îi ia în spațiu pe chiriași, se aplică si viza de flotant? Sau doar cu schimbarea actului de identitate?
Mulțumesc frumos!
Vă mulțumesc frumos! O zi bună!!

Cornel Vasile a scris:

Trebuie sa luati adeverinta de la AJPIS cu perioada CCC.

Perioada concediului pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare.( art.22 alin.2 din OUG 111/2010)

Bună ziua!
Lucrez la o companie din data de 19.06.2017, am fost în concediu creștere copil in 2019, si acum sunt iarăși în concediu crestere copil.
Urmează să încep munca in august/ septembrie a acestui an, pe un alt proiect( cel pe care eram s-a dizolvat), și după câte am înțeles deciziile de indemnizații sunt folosite ca si dovezi de vechime la locul de muncă.
Salariul pe care il voi avea, depinde de vechimea la locul de muncă. Întrebarea este: pot folosi deciziile, sau există o lege care atestă că deciziile de indemnizație folosesc ca și vechime la locul de muncă?