avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Activitate Gabugabu

Activitate Gabugabu

As vrea sa știu dacă pot fi inițiatorul unei adunări generale extraordinara(sa adun eu minim20%din semnături ale locatarilor) dacă dețin în proprietate doar 3/8din apartament și care e articolul din lege care arata cât trebuie sa deții minim pentru a fi inițiator?
Din cauza faptului ca nu am primit explicații cu privire la solicitările mele, din cauza faptului ca toată echipa manageriala refuza cu vehementa sa ofere informații locatarilor ba chiar amenință, denigrează și dezinformează anumiți locatari am hotărât sa facem adunare generala extraordinara pe baza a 20%din semnături ale locatarilor. Am strâns semnături și am informat lumea cu privire la adunare din ușa în ușă dar și prin fluturași la cutiile postale dar și lipirea la avizier la toate cele 3 scări.
Administratorul când a văzut ca am băgat la cutiile postale fluturași i-a scos și aruncat din cutiile postale, a rupt toate foile de la avizier. Țin sa precizez ca am lipit în câteva zile de 10 ori foile și continua sa dezlipească în continuare printr-un comportament abuziv și sa amenințe ca le va dezlipi în continuare.
Avem camere de supraveghere video și as vrea sa știu cum pot întra în posesia lor. Bineînțeles aceste imagini le deține chiar el și mai mult ca sigur nu o sa vrea sa ni le dea.
Pot merge la politie sa raportez acest comportament abuziv? Unii dintre locatari suntem revoltați și consideram asta un sabotaj.
De asemenea as vrea sa știu dacă pot cere preventiv un echipaj de politie sa vina la adunarea generala pentru a evita alte neplăceri. Mulțumesc
Credeți că dacă merg la primărie luni îmi poate pune la dispoziție un reprezentant legal care sa asiste la adunare marți?

Am pus afișe și de f multe ori pe avizier iar administratorul le rupe abuziv fără explicații. Cum putem contracara legal acest comportament?

ynocentta a scris:

legal,adminsitartorul de imobil este angajatul asociaieid e proprietari cu limita de competenta de executie
legal ,administartorul de imobil nu detine competenta sa se implice negativ in convocarea adunarii generale
daca administartorul de imobil,in cazul dv face demersuri pentru neconvocare adunare generale,evident ridica suspiciuni
Sesizati oficial serviciul specializat din primaria teritoriala
Nu este necesara prezenta de avocat la adunarea generala
Anterior hotararii incetarii raportului de munca al administratorului de imobil ar trebuie sa clarificati temeinicia si legalitatea activitatii acestuia sa solicitati efectuarea de audit,expertiza financiar contabila
Daca participantii la adunarea generala voteaza incetarea raportului juridic de munca al administratorului de imobil reprezentantul legal al asociatieid e proprietari detine baza legala disp L nr 196/2018 ,autoritatea si competenta sa desfasoare acte si actiuni pentru recuperare documente de la ex administrator
Peteti solicita serviciului specializat din primarie sa delege reprezenatnt care sa participe la adunarea generala
La fel ,daca aveti suspiciunea ca in adunarea generala ar putea apare dispute,conflicte intre participanti,aveti dreptul sa solicitati la politia teritoriala sa dispuna prezenta unui reprezentant al politiei

De o luna de zile tot ma chinui sa aflu informații și explicații pentru lista de întreținere care mi se pare cam mare. Mai concret am suspiciuni ca sumele sunt umflate. Am cerut explicații verbal de de la toată echipa managerială (administratorul, președintele, comitet) și am fost refuzat și chiar mi s-a spus sa nu ii mai deranjez cu astfel de "probleme ". Am aflat ca nu exista cenzor și ca am funcționat fără cenzor ani de zile, pe lista de întreținere nu exista numele, stampila sau semnătura unui cenzor. Am făcut cerere scrisa prin scrisoare recomandata și la fel refuzat. Cer explicații concrete la modul de calcul și vreau sa mi se prezinte facturi din urmă să văd când de în regula este aceasta "asociație".
Am strâns semnaturi pentru adunare generala prin care 20%dintre membri sunt de acord sa ne vedem sa cerem explicații. Am stabilit data și locul, am pus fluturași la cutiile postale, am mers din ușa în ușă sa înștiințam oamenii, am pus la avizier anunțul. Administratorul când a văzut avizierul a rupt foaia și a început cu amenințari, denigrari astfel încât sa nu facem aceasta adunare în care cerem explicații. El este cercetat penal pentru delapidare la blocul vecin unde a fost administrator deci cu atât mai mult suspiciunile sunt întemeiate. Încearcă sa denigreze foarte mult pe cei care au inițiat aceasta adunare extraordinara care va avea loc peste câteva zile. Întrebări.
1.Ce poate face legal împotriva acestei adunări generale, o poate anula, împiedică?
2.Noi vrem sa ii schimbam din funcție în urma acestei adunări. Ce persoane din afara trebuie sa avem la aceasta adunare sa valideze votul nostru? Un avocat? Sau sa vina de la primărie?
3.Daca noi votam schimbarea ce se întâmplă după, cum ii putem obliga sa dea actele asociației noii conduceri?
Mulțumesc mult pentru răspuns.
Deoarece nu există dialog iar conducerea asociației (președintele, administratorul și comitetul executiv) refuza sa îmi arate facturile de la furnizori (am făcut cerere și mi-a refuzat-o, am trimis recomandata și a primit-o dar nu mi-a dat răspunsul) am luat decizia de a strânge semnături pentru adunarea extraordinara. Întrebări :
1.Tabelul cu semnături trebuie sa aibă și data la care am început sa strâng semnăturile?
2.Actuala conducere are dreptul sa îmi solicite sa vadă cine a semnat?
3.pe ordinea de zi vreau sa pun schimbarea actualei conduceri sa să supunem la vot.
4.daca schimbam actuala conducere, ce se întâmplă după aceasta adunare?
5.avand in vedere ca e f posibil sa fie cu scandal am dreptul sa cer sa vina de la politie sa supravegheze aceasta adunare?
6.noi avem pe lista un alt președinte, comitet și ii vom prezenta locatarilor către vot însă nu avem o opțiune pt administrator în persoana fizica ci am vrea sa propunem o firma de administrație. Cum facem, supunem la vot tot atunci la adunare sau mergem la ușa la fiecare cu tabel?
7.care e termenul cel mai scurt pt reconvocare? Am auzit ca e o chichita legislativa care îmi permite sa reconvoc după 15 minute
Mulțumesc mult pentru răspuns!
Care este termenul cel mai scurt conform legii prin care poți reconvoca adunarea extraordinara a asociației? Am auzit de cineva care a reconvocat după 15 minute! E legal?
Răspuns la discuția Prețul Apa Rece mai mare
Pierderile se calculează separat. Am calculat suma tuturor proprietarilor și este exact suma facturata neexistând pierderi.

elenazan a scris:

Nu cred ca este umflat, consumul din factura este mai mare fata de consumul declarat de proprietari si rezulta un pret mai mare pe metru cub.

Am constatat ca pe lista de plata a asociației noastre metrul cub de apă rece este calculat la un preț de 8,32 lei fata de prețul afișat pe site-ul Apa nova unde este 6 lei metru cub.
Este posibil ca acesta sa fie mai mare decât prețul stabilit de Apa nova sau acesta e "umflat" artificial?
Exista baza legală pentru prelungirea mandatelor conducerii actuale prin tabel pe baza de semnătura din ușa în ușă? Și dacă nu care sunt căile legale pentru a anula această hotărâre?
Știți cumva dacă L575/2019 pentru modificarea și completarea L 196/2018 a fost promulgata și publicata în Monitorul Oficial?