Un S.R.L. are 2 procese, primul de dizolvare, al doilea de retragere asociat. La primul termen s- a cerut conexarea dosarelor, adică al doilea dosar să se conexeze cu primul. Instanța a respins cererea, pe motiv că, deși este legătură între dosare, nu există motiv de conexare O fi corect așa?
Mulțumesc de răspuns! Celălalt asociat nu mai dorește să continue singur. Pe mine mă interesează, în acest caz, dacă prioritate la ce îi revine are asociatul care se retrage sau se împarte firma ambilor asociați în același timp. De exemplu, activele societății au fost evaluate la 1 milion de euro. Asociatul care cere retragerea are 52 procente, deci 520000 de mii de euro. Dacă firma nu se vinde la pretul evaluat ci, de exemplu la 520 mii de euro, atunci celălalt asociat nu mai rămâne cu numic?
Bună ziua! Dacă un asociat se retrage din S.R.L. prin hotărâre judecătoarească, iar celălalt nu dorește să continue singur, atunci se ajunge la dizolvarea firmei? Dacă e așa, ce se întâmplă după hotărârea de dizolvare? Se împarte activul societății între cei 2 acționari în funcție de procente? Societatea nu are datorii.
Mulțumesc! Acum s eface evaluarea de către expert. Eu aș vrea să știu dacă asociatul care vrea să s eretragă pe calea instanței poate să îți primească drepturile în natură, deoarece firma nu are bani să îi dea, iar asociatul rămas nu vrea să continue activitatea.
Dacă un asociat se retrage din SRL pe cale judiciară, iar celălalt nu vrea să continue activitatea și instanța decide dizolvarea firmei, ce se face mai întâi: i se dau drepturile cuvenite asociatului retras sau se trece direct la dizolvare și se împarte asociaților în funcție de procentul fiecăruia? Împărțirea se poate face în natură (terenuri, clădiri etc)?
Dacă un asociat se retrage din SRL pe cale judiciară, iar celălalt nu vrea să continue activitatea și instanța decide dizolvarea firmei, ce se face mai întâi: i se dau drepturile cuvenite asociatului retras sau se trece direct la dizolvare și se împarte asociaților ân funcție de procentul fiecăruia? Împărțirea se poate face ân natură (terenuri, clădiri etc)?