avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Activitate Eduard Iordan

Activitate Eduard Iordan

Răspuns la discuția Suprapunere teren
Mulțumesc pentru răspunsuri.

Dna Cristina Ciurea, este vorba despre o suprapunere virtuala. În 2013 când am încercat sa rezolv aceasta problema, șeful of de cadastru a respins de fiecare data dosarul reprezentantului de cadastru. Au fost convocați oficial și vecinii la of de cadastru însă au refuzat sa se prezinte, au refuzat sa semneze acordul noilor măsurători, cu toate acestea când am fost în audienta la șeful of de cadastru aceasta dădea din umeri și îmi spunea ca fără sa își dea acordul vecinii nu pot sa fac nimic și trebuie sa ajung în instanta cu ei....sper sa nu ma lovesc de aceeași problemă.

Mulțumesc
Răspuns la discuția Demolare casa lipita de alta casa
Mulțumesc. Dacă vecinul refuza sa vina la notar? Fără el nu pot sa demolez?


POPA GHEORGHE a scris:

Are nevoie de proiect de demolare, avizul vecinului dat in fata unui notar si autorizatie de demolare de la primarie.

Buna ziua,
Avem o casa batraneasca cu teren undeva in Chiajna. Masuratorile au fost facute in plan acum nu stiu cat timp, insa prin 2009, din ce am inteles eu, s-a modificat modalitatea de masurare, in spatiu si astfel au aparut la oficiu de cadastru aceste suprapuneri de proprietate. Acum 5-6 ani am angajat un agent de cadastru pentru a rezolva problema, insa m-am lovint de problema vecinilor, care nu au vrut sub nici o forma sa semneze acordul noilor masuratori, astfel oficiul de cadastru Ilfov nu a vrut sa isi asume si sa imi ofere extras de carte funciara curat. In final, am cedat psihic si nu am mai dorit sa consum bani si timp pentru aceasta situatie. Acum, am auzit ca s-a modificat ceva in legi si ca nu ar mai fii necesar acordul vecinilor pentru inregistrarea noilor masuratori...ma poate ajuta cineva cu detalii despre astfel de situatii/rezolvari...

Multumesc,
Salutare, Casa batraneasca a bunicilor trebuie vanduta insa avem urmatoarea curiozitate, deoarece casa a fost impartita in 2: 1 parte de casa + teren a fost vanduta unui prieten de-al lor (acum cativa zeci de ani) si cealalta parte de casa + teren a ramas a mostenitorilor care vor sa o vanda. Problema este ca urmatorul proprietar daca vrea sa o demoleze, aceasta are perete comun cu a "prietenului" mai sus mentionat. Exista vre-o lege sau reglemetare care sa impiedice noul proprietar sa demoleze aceasta casa?