avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate Dănuț-Adrian

Activitate Dănuț-Adrian

Buna ziua ,As vrea sa stiu care sunt ETAPELE CLARE ale reconstituirii unei Carti de Munca pierdute.
Multumesc !
Buna ziua ,
Problema mea este urmatoarea : un functionar public este destituit in urma pronuntarii unei hotarari judecatoresti definitive. A doua zi dupa pronuntarea hotararii , angajatorul (institutie publica) emite decizia de destituire cu pierderea drepturilor salariale aferente , de la data emiterii acestei decizii , pe care o trimite prin Posta sub motivul ca hotararea a fost publicata pe portal , dar fara ca aceasta sa fi fost comunicata !
1. Este aceasta decizie temeinica si legala fara a fi fost insotita de hotararea judecatoreasca, deoarece aceasta din urma nu a fost comunicata ?
2. Se poate depune o plangere prealabila la angajator in vederea introducerii unei actiuni in suspendarea actului administrativ pana la solutionarea pe fondul cauzei ?
3. In aceasta eventualitate, trebuie achitata si taxa de timbru , avand in vedere ca petentul doreste sa recupereze si prejudiciul material produs ( drepturile salariale pe perioada ce a curs de la destituire ) ?
Va multumesc
Va multumesc !
Va multumesc pentru precizari ! De fapt, eu solicit despagubiri pentru daunele morale suferite in urma unei hotarari definitive prin care am fost destituit din functie pe o perioada de 3 luni.
Ulterior, prin revizuirea dosarului, am fost repus in functia anterioara , insa fara repararea prejudiciului ...
In perioada cat am fost destituit , consider ca exista motive de a solicita aceste despagubiri si pentru daune morale, precum si probe in acest sens.
Pot sa introduc aceasta cerere pentru daune morale,pe cale separata ?
O pot introduce pe Civil sau trebuie facuta o actiune penala pentru daune morale ?
Cu stima
Buna ziua,
Intrebarea mea este : Trebuie achitata taxa judiciara de timbru in cazul introducerii unei cereri de despagubiri-daune ?
Precizez ca cererea o voi introduce la instanta de Dreptul Muncii
Va multumesc !
Buna ziua !
Intrebarea mea este : un act normativ cu putere de lege poate sa opereze in lipsa normelor metodologice de aplicare ce ar trebui aprobate prin Ordin al ministrului in cel mult 90 zile de la intrarea in vigoare a legii respective ?
Mentionez ca legea respectiva opereaza din anul 2009 fara ca normele metodologice sa fi fost aprobate /publicate...
Mi s-a impus preluarea gestiunii bunurilor de catre angajator , in lipsa unei decizii emise in aceasta privinta.
Am incercat sa refuz preluarea gestiunii, pe motiv ca nu am studii de specialitate si nici cursuri de formare profesionala in domeniul economic., insa angajatorul insista .
Care este temeiul juridic in baza caruia ma pot adresa instantei de judecata in lipsa actului administratic ( decizie) ?
Va multumesc
Răspuns la discuția preluare fortata a gestiunii
Va mulțumesc d-le consilier!
O seară bună va doresc
P. S. Mentionez că exista deja un gestionar numit prin decizie si care se ocupă cu gestiunea - "mamă", dar la "mica înțelegere" a fost repartizata gestiunea fiecarei secții responsabilului de secție (...) ceea ce nu mi se pare corect și nici legal.
Buna ziua,
Angajatorul (institutie publica) m-a obligat sa preiau gestiunea fara a fi emis o decizie in acest sens, Cu toate acestea , doreste sa imi retina 10 % din salariu sub motivul garantiei de gestiune .
In cazul in care decizia respectiva va fi emisa , eu nu doresc sa o semnez si nici sa preiau gestiunea , avand in vedere ca nu am studii sau cursuri de specialitate in domeniul economic.
Inrtrebarea mea este : pot sa refuz semnarea acestei eventuale decizii prin care as fi obligat sa preiau gestiunea ?
Va multumesc