avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate CeapaROsie

Activitate CeapaROsie

Răspuns la discuția Avans spre decontare nejustificat


Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

contabila dvs .Ori justificati avansul ridicat din firma cu facturi , ori se considera dividende ridicate si trebuie sa platiti impozit 5% .


Si acest lucru se poate face oricand in mod legal? Ai putea sa imi zici legea unde scrie lucrul asta? Multumesc mult!
Buna seara! Lucrez in IT si am propriul SRL prin care prestez serviciile incepand cu anul acesta. De la firma cu care colaborez mi s-a zis ca pot sa imi transfer banii in contul personal si acestia vor fi trecuti ca "avans spre decontare" fara a fi nevoie sa fie justificati dar cand m-am consultat cu contabila aceasta mi-a zis ca nu este asa si ca trebuie justificat avansul cu facturi pentru interesul firmei. Ma puteti ajuta? Cine are dreptate? Multumesc anticipat!
Buna! As dori sa parasesc localitatea de domiciliu in data de 09.04 pentru a pleca la tara (aproximativ 60km) unde doresc sa raman pana pe 12.04. Avand in vedere starea de urgenta stiu ca politia sta cu armata la iesire din oras si opreste masini. Casa unde ma duc nu este a mea si nici a vreunei rude, este a unor prieteni. Nu ma duc nici in scop profesional nici de a ajuta pe cineva. Daca sunt oprit si le prezint politistilor o declaratie completata, pot fi amendat deoarece motivul nu este considerat unul urgent? Multumesc anticipat!