avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Avans spre decontare nejustificat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Avans spre decontare nejustificat

Buna seara! Lucrez in IT si am propriul SRL prin care prestez serviciile incepand cu anul acesta. De la firma cu care colaborez mi s-a zis ca pot sa imi transfer banii in contul personal si acestia vor fi trecuti ca "avans spre decontare" fara a fi nevoie sa fie justificati dar cand m-am consultat cu contabila aceasta mi-a zis ca nu este asa si ca trebuie justificat avansul cu facturi pentru interesul firmei. Ma puteti ajuta? Cine are dreptate? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 20:18, 31 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
contabila dvs .Ori justificati avansul ridicat din firma cu facturi , ori se considera dividende ridicate si trebuie sa platiti impozit 5% .


Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

contabila dvs .Ori justificati avansul ridicat din firma cu facturi , ori se considera dividende ridicate si trebuie sa platiti impozit 5% .


Si acest lucru se poate face oricand in mod legal? Ai putea sa imi zici legea unde scrie lucrul asta? Multumesc mult!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art. 19 alin. (31) din Legea contabilității nr. 82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare, repartizarea trimestrială a profitului către acționari sau asociați se poate efectua opțional, în cursul exercițiului financiar, în limita profitului contabil net realizat trimestrial, plus eventualele profituri reportate și sume retrase din rezerve disponibile în acest scop, din care se scad orice pierderi reportate și sume depuse în rezerve în conformitate cu cerințele legale sau statutare, respectiv pe baza situațiilor financiare interimare aprobate de adunarea generală a acționarilor sau asociaților, după caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata dividende trimestriale srl george4444 george4444 Buna ziua, detin un SRL neplatitor de TVA la care faceam repartizarea dividendelor anual si as avea urmatoarele intrebari: 1) O data cu noua lege, doresc sa ... (vezi toată discuția)
Ridicare dividende SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Buna seara. am si eu o nelamurire.Administratorul doreste sa ridice dividende din profitul din anul in curs.Cum se procedeaza in aceasta situatie, ce fac in ... (vezi toată discuția)
Scoatere bani din firma Robert - Pană Robert - Pană Am o curiozitate va rog, Sunt singurul din firma, fara angajati, doar eu aduc venit firmei, dar nu sunt angajat ci doar administrator, sa zicem ca am ... (vezi toată discuția)