avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Activitate simdav1

Activitate simdav1



Cornel Vasile a scris:

In acest caz, va trebui sa intrebati la Casa de Asigurari de Sanatate ....

sau

Va puteti inscrie la somaj .... Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Fiind in somaj puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).

Certificatele medicale le duceti la AJOFM care le va calcula si le va plato.

Cererea pentru acordarea CCC o faceti catre AJOFM, iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.

Nu pot beneficia de șomaj întrucât in continuare lucrez 8 ore/zi. Contractul de munca full time nu a fost încheiat. Doar cel de 4 ore/zi.


Cornel Vasile a scris:

Cand a incetat contractul de munca de 4 ore/zi si cand urmeaza sa intrati in concediu de maternitate?


Contractul de munca a încetat pe 31.10.2020 și urmează sa intru in concediu prenatal in 15.02.2022.
Buna ziua! Urmeaza sa intru in concediu postnatal si in ultimele 6 luni am lucrat la 2 companii, la una 8 ore/zi iar la cealalta 4 ore/zi. Cum se face plata concediului de maternitate la contractul de munca de 4 ore/zi daca acesta a fost incheiat?
Am făcut o cercetare de piața pentru un client in care am folosit mai multe surse de date. Clientul a folosit rezumatul cercetării in care nu erau menționate sursele de date pentru a depune un proiect de finanțare. Pot fi acuzata de plagiat dacă in cadrul cercetării s-au menționat sursele de date și bibliografia dar in rezumat nu?

Cornel Vasile a scris:

Cine a afirmat ca "declararea veniturilor este confidențiala" ?

Nu a afirmat nimeni, In contractul de munca exista un angajament de confidențialitate care presupune și nedivulgarea veniturilor.
Sotul meu lucrează in sistemul bugetar și an de an trebuie sa declare public pe site-ul instituției veniturile familiei. Eu lucrez in sistemul privat iar declararea veniturilor este confidențiala ba mai mult ma supun unui risc de sancțiune. ANI cere explicit declararea veniturilor mele. Cum pot proceda in aceasta situație?
Locuieșc intr-un bloc la etajul 2. Vecinii de la etajul 3 au activitate intensa după ora 22:30 - aspira, fac curățenie, muta scaunele, dulapurile, fac sport pe ministepper, etc. Vecinul de la etajul 1 tipa și înjură și ne acuza pe noi ca facem gălăgie când nici noi nu putem dormi din cauza celor de la 3. In schimb cei de la 3 nu îl aud pe cel de la 1. Deci suntem agasați din 2 părți. Ce putem face? Pe cei de la 3 i-am rugat de nenumărate ori sa își facă treburile pana intr-o ora normala. Ne spun ca nu pot pentru ca ei așa au programul. Celui de la 1 i-am spus de nenumărate ori ca nu noi suntem cauza neliniștii lui însă nu ne crede, orice am face. Ce putem face?