avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Declarație venituri confidențiale către ANI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Declarație venituri confidențiale către ANI

Sotul meu lucrează in sistemul bugetar și an de an trebuie sa declare public pe site-ul instituției veniturile familiei. Eu lucrez in sistemul privat iar declararea veniturilor este confidențiala ba mai mult ma supun unui risc de sancțiune. ANI cere explicit declararea veniturilor mele. Cum pot proceda in aceasta situație?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 8 August 2020
Cine a afirmat ca "declararea veniturilor este confidențiala" ?

Cornel Vasile a scris:

Cine a afirmat ca "declararea veniturilor este confidențiala" ?

Nu a afirmat nimeni, In contractul de munca exista un angajament de confidențialitate care presupune și nedivulgarea veniturilor.
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2020
simdav1, utilizator
Legea nr.176/2010
art. 3
(1) Declarațiile de avere și declarațiile de interese reprezintă acte personale, putând fi rectificate numai în condițiile prevăzute de prezenta lege.

(2) Declarațiile de avere se fac în scris, pe propria răspundere, și cuprind drepturile și obligațiile declarantului, ale soțului/soției, precum și ale copiilor aflați în întreținere, potrivit anexei nr. 1.
...

In speta, se declara Veniturile din salarii realizate de declarant, soţ/soţie sau copii aflaţi în întreţinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez la o instituție publică,și trebuie să depun declarațiile ... mihaela chirvasa mihaela chirvasa Lucrez la o instituție publică,și trebuie să depun declarațiile de avere și interese.Sotul lucrează la o companie privata unde, datorita contractului de ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a publica salariul pe declaratia de venit Frankeinbruno Frankeinbruno Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu o problema. Sotia mea lucreaza la stat si are obligatia sa dea declaratie pe venit. Pe langa salarul ei ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Sotii care aleg regimul separatiei de bunuri mai au obligatia ... Laura_Lau Laura_Lau Sotii care aleg regimul separatiei de bunuri mai au obligatia sa declare venitul sotului/sotiei in declaratia de avere? Cum se procedeaza in cazul in care ei ... (vezi toată discuția)