avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Activitate cezara costina

Activitate cezara costina

Răspuns la discuția RCA expirata si ITP neefectuata
Multumesc! Intrasem in panica, pt.ca cineva imi spusese ca mi se va radia masina.
Ce se intampla daca RCA mi-a expirat de doua luni si ITP-ul trebuia efectuat in mai anul acesta, iar masina este parcata in garaj, deci nu o mai folosesc?
societatea a depus in februarie 2009 decont de tva cu optiunea de rambursare. Inspectia fiscala pt. verificarea decontului a fost suspendata pt. un control incrucisat. Intre timp pt ca aveam datorii la bugetul de stat, executorii fiscali au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor imobile si mobile a societatii. Intrebarea mea este atata timp cat nu s-a definitivat procedura rambursarii tva-ului pt. o suma destul de mare, pe care societatea de fapt intentiona sa efectueze o compensare cu datoria pe care o avea la finante, este legal cum au procedat cei de la Finante instituind sechestru asigurator? Va multumesc mult de tot.
societatea noastra este in procedura de insolventa si pt. a iesi din aceasta situatie am hotarat vanzarea unui teren cu cladiri. Factura se va face cu taxare inversa avand in vedere ca suntem in insolventa, adica in aceasta situatie se aplica prevederile art.160 alin.2 lit.b cod fiscal? Multumesc pentru lamurire.
multumesc
Cu cat timbrez contestatia impotriva p.v. de sechestru asigurator avand in vedere ca terenul este evaluat la 800 000 euro? multumesc
impotriva p.v. de sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si p.v. de sechestru asigurator asupra bunurilor imobile, incheiate in zile diferite, de aceeasi executori fiscali, incheiate la Gaesti, instanta competenta este judecatoria Gaesti? terenul are o valoare de 800.000 euro cat timbrez? Atac amandoua p.v. printr-o singura contestatie? Multumesc pentru indrumari.
In urma depunerii decontului de tva pt.luna ianuarie 2009 cu optiunea de rambursare tva, s-a initiat inspectia fiscala partiala pt.verificarea documentelor societatii unde au aparut neconcordante intre sumele din Decontul de TVA si evidenta noastra contabila. Organele fiscale au hotarat efectuarea unui control incrucisat intre soc. noastra si o alta societate motiv pt. care inspectia a fost suspendata. Suspendarea a avut loc acum vreo 4 luni. Cealalta societate nu vrea sa puna la dispozitia inspectiei documentele contabile. Cum pot obliga Finantele sa continue inspectia fiscala??? Nu am gasit nici un act normativ care sa prevada cat poate dura aceasta suspendare. Daca soc. respectiva nu va pune niciodata la dispozitia inspectorilor fiscali documentele contabile inseamna ca noi nu vom putea niciodata relua procedura de rambursare TVA? Va multumesc anticipat pentru sfaturi.
pt. ca DGFP refuza compensarea TVA intentionam sa introducem o actiune in instanta prin care solicitam obligarea Finantelor la compensare. Cum motivam in drept in afara de Codul Fiscal si Normele de Aplicare la Codul Fiscal? va multumesc.
Discuție ce putem face?
Situatia este in felul urmator: Societatea noastra este in insolventa si a efectuat plati si achizitii fara a solicita acordul administratorului judiciar. Singura datorie care o are societatea este la DGFP, dar noi am solicitat in urma decontului de TVA rambursarea TVA-ului pt.ca in acest fel ne-am achita si datoria catre finante. Problema este ca Finantele au suspendat inspectia fiscala declansata la soc. noastra in baza Ordinului ANAF nr. 708/2006, pana se lamureste problema transferurilor efectuate de soc. Mentionez ca Finantele au solicitat judecatorului sindic sa se pronunte in legatura cu aceste transferuri daca sunt legale sau nu, lucru pe care judecatorul sindic nu l-a facut. Intrebarea mea este: CUM PUTEM OBLIGA FINANTELE SA RECURGA LA COMPENSAREA TVA-ULUI? PRINTR-O ACTIUNE INTRODUSA LA INSTANTA CU OBLIGATIA DE A FACE? Mentionez ca daca Finantele ar fi compensat TVA-ul soc. noastra nu ar fi avut nici o datorie, iar procedura de insolventa s-ar inchide. Astept cu nerabdare un raspuns si va multumesc anticipat.