Buna, in urma unui accident de munca suferit sa efectuat Procesul verbal de constatare a accidentului de munca cu care nu am fost de acord deoarece se sustinea faptul ca Fisa postului era semnata de catre mine. M-am prezentat la ITM pentru acere lamuriri, mi sau prezentat copii dupa aceste acte deoarece ei nu pastreaza originalul, si am dedus ca patronul de la firma unde am avut accidentul si eram angajat a depus la Dosarul de cercetare o Fisa a postului precum si un Test de verificare a cunostintelor din domeniul SSM care nu avea semnatura mea ci era o semnatura falsa precum si faptul ca inscrisurile de pe Fisa postului nu erau ale mele (era scris de mana: numele si prenumele meu, specializarea si data). In urma acestui lucru am facut sesizare la Organul de cercetare penala. Sa cerut de catre procurorul de caz Organelor de cercetare penala o expertiza grafoscopica dupa semnaturile cat si dupa inscrisurile de pe Fisa postului cat si de pe testul de verificare a cunostintelor din domeniul SSM. Am primit acasa o Ordonanta de clasare pe motivul ca patronul nu mai detine aceste acte in original iar dupa copii din cate am inteles nu se pot face expertize grafoscopice, La dosarul de cercetare a Organelor de cercetare penala exista o fisa a postului in original dar care nu este semnata ci are doar inscrisurile de mana fiind acelasi inscrisuri ca pe Fisa postului in copie de la ITM. Intrebarea mea este daca voi face plangere la Ordonanta de clasare pot sa cer sa se efectueze expertiza grafoscopica dupa inscrisurile de pe Fisa postului in original cea de la dosarul de la politie (cea care nu are semnatura pe ea ci doar inscrierile de mana false).Patronul nu raspunde penal pentru faptul ca acesta nu mai detine Fisa postului si testul de verificare a cunostintelor din domeniul SSM in original ? Va multumesc!
Buna, am primit raspunsul in urma plangerii de la prim-procuror care a respins plangerea dupa care am fost la Judecatorie la termenul fixat pentru confirmare la renuntarea la urmarirea penala in care am sustinut faptul ca nu sunt de acord cu masurile luate in ordonanta si am fost intrebat de catre judecator sa invoc temeiul de drept, nestiind exact ce sa ii raspund plus faptul ca inainte cu o zi am depus la registratura Judecatoriei plangerea (memoriu, doar ca am denumit-o plangere), raspunandu-mi ca nu a reusit sa se uite peste plangere a amanat pe o alta data. in prezent nu stiu exact care sunt temeiurile de drept pe care sa le invoc data viitoare. Ar fi cea ce ati sustinut dumneavoastra mai sus sau litera de lege pe intimatii au incalcat-o ? Va multumesc !
Buna, in cat timp pot sa fac apararea ?, trebuie sa depun aparari la dosarul de la judecatorie pana la termenul cand sunt chemat in instanta ? Cum trebuie sa le denumesc in titlu ? Va multumesc !
Buna, da am primit acasa dupa 4 zile de la primirea ordonantei o citatie in care trebuie sa ma prezint la Judecatorie, pot sa depun inscrisuri la dosarul de la Judecatorie ?, pana cand pot sa depun plangere sau inscrisuri (si cum sa le denumesc in titlu) la Judecatorie ? Va multumesc !
Buna, intr-un dosar de urmarire penala ca parte vatamata am primit acasa o ordonanta de renuntare la urmarirea penala conform art. 318 alin. (1) din C. proc. pen. iar in conformitate cu prevederile art. 316 alin. (1) din C. proc. pen. sa dispus clasarea cauzei, iar dupa 4 zile am primit citatie de la Judecatorie ca sunt chemat in instanta in calitate de intimat cu obiectul : confirmare renuntare urmarire penala (art. 318 alin 12 NCPP). In prezent am facut plangere la Parchet importiva ordonantei de renuntare la urmarirea penala in termenul de 20 de zile. Intrebarea mea este ce se va mai desfasura mai departe ? Va multumesc !
Buna, daca intr-un dosar de urmarire penala am primit acasa o ordonanta de renuntare la urmarire penala conform prevederile art. 318 alin. (1) din C. proc. pen., iar in conformitate cu prevederile art. 316 alin. (1) din C. proc. pen. prin care sa dispus clasarea cauzei. In calitate de persoana vatamata am depus o plangere la Parchet in care in titlul plangerii am trecut "Plangere impotriva masurilor si actelor de urmarire penala la prim-Procurorul Parchetului de pe langa judecatoria X impotriva ordonantei de renuntare la urmarirea penala" . Intrebarea mea este daca este formulata corect plangerea prin acest titlu scris pe ea ? Ma pot trezi sa nu fie acceptata din aceasta cauza ? Va multumesc !
Buna, in urma primirii notificarii conform art.31 alin.3 de incetare CIM in perioada de proba de 90 de zile scrisa in CIM, notificarea sa inregistrat dupa 62 de zile calendaristice eu primind-o prin curierat in a 64 zi calendaristica iar in a 63 zi calendaristica am fost chemat la firma pentru a lua la cunostinta si pus sa o semnez dar nu am fost de acord deoarece la semnarea CIM la angajare am depus o decizie cu grad de handicap accentuat in urma careia am avut si unele facilitati. Intrebarea mea este daca nu este abuziva aceasta notificare deoarece am inteles ca perioada de proba este de 30 de zile calendaristice pentru persoanele cu handicap in Codul Muncii iar in legea 448/2006 art. 83 alin.1 lit.d scrie ca o perioada de proba la angajare, platita, de cel putin 45 de zile lucratoare. Am inteles ca legea 448/2006 ar fi cea corecta cea ce inseamna ca notificarea sa inregistrat in cea dea 42 zi lucratoare avand incepere din a 44 zi lucratoare data la care am si primit-o prin curierat, eu avand doar 42 de zile lucratoare in firma. Ma interezseaza sa stiu cat as avea de fapt perioada de proba maxima ca si persoana cu handicap. Urmeaza sa ridic decizia de incetare a CIM si nu stiu daca trebuie sa o semnez daca doresc sa actionez in instanta ca fiind abuziva notificarea si in cat timp pot actiona in instanta de la primire ei ? Si daca mai pot depune actele pentru somaj daca doresc sa actionez in instanta? . Va multumesc!
Buna, am suferit un accident fiind victima, in prezent se apropie termenul de prescriptie de 3 ani. Am inteles ca s-ar putea prelungi prescriptia si m-ar interesa sa stiu ce ar trebui sa contina o notificare de punere in intarziere conform art. 2540 noul C. civ. Ma mai intereseaza care este procedura de trimitere prin posta (pentru a face dovada de trimitere/primire) la persoanele raspunzatoare deoarece ar fi 2 persoane vinovate. Va multumesc!
Chiar daca m-am constituit parte civila in urmarirea/cercetarea penala, mai pot deschide actiune in instanta civila pentu aceleasi pretentii din urmarirea penala ? Va mutumesc !