avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate hightlink

Activitate hightlink

Răspuns la discuția Impozit pe venit persoana fizica
oki, multumesc frumos!
Răspuns la discuția Impozit pe venit persoana fizica
Deci practic mai am 3 zile sa imi fac cont pe spatiu virtual si sa completez cerea pt venitul realizat in 2019? iar pt anula 2020 declar in 2021 ? Sunt putin mai greu de cap.
Chestia e ca nu se poate aproxima in avans, variaza foarte mult de la o luna la alta, de la an la an deja nici nu se poate discuta de o aproximare.
Răspuns la discuția Impozit pe venit persoana fizica
Oki, multumesc frumos! Daca imi poti spune te rog si in ce perioada trebuie depusa declaratia pentru veniturile pe acest and dau o naveta de bere.
Si mai citisem ceva ca trebuie depusa si o declaratie cu o aproximare de castig pe anul viitor.
Răspuns la discuția Impozit pe venit persoana fizica
O mica nelamurire, la ce categorie se incadreaza ?
Buna ziua,
De ceva vreme caut informatii pe net si intreb contabili insa nu am reusit sa ma lamuresc, sper ca pot primi aici un raspuns clar.
Treaba este simpla, se da o persoana care castiga bani prestand servicii online de grafic design pe website.uri din alte tari, aceste website.uri nu ofera nici o chitanta/factura etc. banii trecand prima data pe la el (intermediaza tarnzactia si isi trage comision).
1. Cum face acea persoana ca sa isi plateasca impzitul ca si persoana fizica? fara PFA/SRL.
2. Cat este impozitul? am gasit de la 1% pana la 45% si nu mai inteleg nimic, nu ar trebuii sa fie 16%? Primind banii de la o companie care intermediaza, se incadreaza la "Impozit pe veniturile din activitati independente" sau "Impozit pe venituri din asocierea dintre o persoană fizică si o persoană juridică" ?
3. Trebuie atasate documente care sa dovedeasca provenineta banilor sau pur si simplu se scrie/bifeaza pe foaie provenineta pe declaratie?
4. In ce perioada se depunde declaratia?
Un PFA nu isi are rostul deoarece nu sunt multe cheltuieli care se pot deduce.
Multumesc!
Multumesc pt clarificari, apreciez!
Ghici cine e presedintele... ca la noi in romania asa se face, dupa ce ocupi o functie, incepi sa abuzezi de ea.
Mulumesc de raspuns. Din cate am inteles, are deja cateva sesizari facute in ultimii ani, intreabarea este daca este posibil sa primeasca aprobare pe inchiderea usii din spate?
Buna ziua,
In blocul in care locuiesc cineva si.a facut o camera in incaperea care era de fapt iesirea din spate a blocului marind astfel apartamentul lui, intrebarea este... se poate sa aiba autorizatie? ma gandesc ca acea iesire a fost gandita ca si iesire de urgenta si nu ar avea voie. Iar pt cine se intreaba de ce nu imi vad de treaba mea... este acel vecin pe care nu il suporta nimeni si nu ai voie nici macar sa dai cu aspiratorul ca te trezesti cu el la usa asa, eu unul m.am saturat de nesimtirea lui.
Multumesc!