avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate hr@bmfgrup.eu

Activitate hr@bmfgrup.eu

Intrebarea se referea la situatia in care exista si un medical avand codul de indemnizatie 06 initial urmat in continuare de cod 01 daca se tine cont de numarul de zile de la cod 06 pentru a determina procentul pentru cod 01. Nu am gasit o explicatie pentru acest caz.
Buna ziua, avand in vedere modificarile cu privire la concediile medicale, intrate in vigoare cu 01,08,2025, am urmatoarea situatie:
-Concediu medical cod 01 luna august 7 zile
-Concediu medical , in continuare, luna septembrie 4 zile
Cu ce procent platim cele doua medicale?
Trebuie recalculat concediul medical initial?
Multumesc.
Răspuns la discuția Neplata pensiei alimentare
Mulțumesc frumos pentru lămurire!

CHKa a scris:

Executarea se poate face doar pe sume neplatite cand trebuiau platite ( restante ) . Pensia alimentara se plateste de buna-voie , si doar daca cel care o datoreaza nu se achita de datorii , se poate executa . Ori , pentru viitor , nu poate sti nimeni daca nu o va plati de buna voie , prin urmare , nu ramane poprirea . Din pacate , va trebui sa apelati la executor , ori de cate ori intarziere mai mult de 90 zile . Cum cel executat va plati si cheltuielile de executare , poate-i vine mintea la cap si plateste la timp ce datoreaza , altminteri il costa mult mai mult . Angajatorul nu are dreptul sa retina nimic din banii angajatului ( in afara de taxele si impozitele pe salariu ) , decat la ordinul unui executor .

Buna ziua,
Referitor la noile modificari intrate in vigoare din 01.08.2025 privind procentul concediilor medicale avand cod indemnizatie 01, cum se procedeaza in cazul in care exista un concediu medical cod 06 urmat in continuare de cod 01? Se tine cont de numarul de zile de la concediul medical cod 06 pentru a determina procentul pentru cod 01? De exemplu cod 06 are 5 zile cu continuare cod 01 5 zile. Zilele de pe cod 01 se platesc cu 55% sau cu 65%?
Răspuns la discuția Neplata pensiei alimentare
Bună ziua!
Îmi permit să intervin pentru a cere o lămurire, dacă aveți disponibilitatea să îmi răspundeți.
Este posibilă înființarea unei singure popriri către angajator pentru neplata pensiei alimentare? Mai precis, dacă după stingerea soldului restant, poprirea va rămâne înființată pentru sumele viitoare, până la îndeplinirea obligației, conf. Hotărârii judecătorești.