Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Da, căsătoria in sine nu este interzisa.
Doar petrecerea.
Incercati sa va informați în concret direct de la sursa.
Aes87, va dau parțial dreptate.
Dar nicidecum pe parte economica gen Viorel Catarama.
Un om care trăiește o zi in plus inseamna ceva extraordinar.
Un care trăiește 2 zile în plus inseamna si mai mult de atât.
Și tot asa...
Mie nu imi pare in regula sa lași oameni sa moara ca sa mearga economia.
Si eu sunt mai liberal.decat liberalii...
Dar, iata ca si guvernul liberal a avut o fata umana si a inteles valoarea vieții oamenilor.
Bravo lor sub acest aspect
Viata este un dar de la Dumnezeu si o bucurie a celui care o trăiește.
Si cel mai sarac om se bucura sa mai trăiască o zi in plus.
Referitor la.situatia din Suedia va pot spune ca sunt cam praf si ei sub aspect economic.
Eu am.analizat si situatia din Suedia in mod separat.
Urmăresc tot ce se întâmplă peste tot.
Doar situatia din Coreea de Nord imi cam scapa.
China sta cu mult mai bine pe creștere economica decât Suedia dacă va interesează .
Si.de la ei a plecat noul coronavirus.
Stimate AES87 , e un mod de a gandi mai mult decat cinic sa pui in balanta mentinerea nivelului de trai cu dreptul la viata al unor semeni . E adevarat , poate ca nivelul de trai va scadea , poate ca multi vor trebui sa-si schimbe jobul , poate chiar domeniul de activitate sau localitatea unde lucreaza , poate vor trebui si romanii , ca si alte natii , sa accepte ca mobilitatea fortei de munca e ceva firesc , ca asta e realitatea din ziua de azi . Toate astea sunt inconveniente , mai mari sau mai mici , dar nu le putem compara cu x vieti pierdute . Viata pe care am trait-o si pe care o consideram normala nu stie nimeni cand - si daca - va mai reveni vreodata . Si va trebui sa ne adaptam , specia umana a mai traversat cataclisme si a supravietuit , dar moral este sa ne ajutam unul pe altul in fata unui rau comun . Orice viata pierduta e un rau ce nu poate fi reparat , e bunul cel mai de pret al fiecaruia , nu poate fi considerat nimeni dispensabil . E adevarat , Suedia nu a aplicat prea multe masuri si a avut un mare numar de morti , nu a fost sfarsitul lumii decat pentru acestia si - poate - pentru cei pentru care acestia contau mai mult decat purtatul unei masti . Cu toate astea , si economia Suediei se resimte exact ca toate celelalte din lume , iar suedezii reproseaza guvernului ca le-a riscat vietile degeaba . Analogia cu pantalonii ati inteles-o gresit , nu m-am referit la a-ti exhiba ce trebuie sa ramana ascuns , hai sa fac o alta comparatie , nu mergi - de pilda - la nunta in short , te imbraci decent din respect pentru miri si invitatii lor , la fel trebuie sa porti masca , din respect pentru ceilalti , nu pentru ca ti-o impune o lege . Si singur spuneti ca purtatul mastii e o masura blanda , atunci de ce refuzati sa o acceptati ?
Stimate AES87 , nu poate prima dreptul acelui tanar de 25 ani la munca in fata dreptului altuia ( de orice varsta ) la viata . De altfel , angajatorii HoReCa au la indemana somajul tehnic, angajatii nu stau fara bani , doar pe bani mai putini . Masurile luate nu au fost neconstitutionale , modul de instituire a lor a fost , trebuiau adoptate prin lege si nu prin alte acte normative , atat . Nu statul va sileste sa purtati pantaloni pe strada ( si nu lenjerie intima ) , ci bunul-simt . Asa ar trebui sa abordati si purtarea mastii , din respect pentru sanatatea si viata altora , dupa cum si ceilalti o poarta din respect SI pentru sanatatea si viata dvs .E adevarat , e putin incomod , dar de aici si pana la ajunge la convingerea ca statul incearca sa va abuzeze si sa va ia libertatile , e cale lunga .... ca cea dintre normal si paranoia...PS. Aceasta boala e atat de putin cunoscuta , de doar cateva luni , incat e normal ca medicii sa-si ajusteze opiniile pe masura ce acumuleaza experienta in legatura cu felul in care se raspandeste . Oricum , contaminarea creste in progresie geometrica , purtarea mastii e chiar minimum ce putem si noi face pentru semenii nostri...
Pai daca tot spuneti ca in citeva secunde ati parasit zona, care-i problema sa purtati masca acel atit de scurt timp ? Calea aeriana e cea mai probabila cale de contagiune. In spatiu deschis plus aglomeratie (aici s-ar incadra zona sub 100 de metri fata de scoli) exista un astfel de risc.