Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... este legala amendarea persoanelor care nu poarta masca ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

este legala amendarea persoanelor care nu poarta masca in spatiu ...

este legala amendarea persoanelor care nu poarta masca in spatiu deschis?
4 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de mai multe lucruri.
Depinde ce norme de drept se aplica acolo unde circulati pe strada dvs.
In ce oras sau comuna va aflati?

Pentru cultura dvs. generala este bine sa stiti ca, daca vreti sa va feriti de infectarea cu noul coronavirus ar trebui sa purtati masca pe strada.Asa afirma medicii specialisti.
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs sunteti medic sau avocat?n are nicio legatura referitor la cultura mea generala!eu am intrebat daca e legal!sunt din Romania!din cate stiu eu legea stipuleaza clar doar de spatii inchise.Una e recomandarea alta e o obligatie care nu are temei legal si constitutional.Astept un raspuns pertinent
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2020
eduard27, utilizator
8 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Romania este mare.
Depinde unde va aflati.
Legea data la nivel local se aplica.
De aceea v-am si intrebat unde va aflati.

Si ar fi bine sa stiti ca avocatii nu se ocupa doar de drept ci si de alte ramuri conexe care au legatura cu dreptul pentru ca daca un avocat cunoaste doar dreptul nu se va putea descurca.
Ca sa intelegeti si mai exact, dreptul are legatura cu tot ceea ce exista in societate si tot ceea ce exista in societate care are legatura cu faptele oamenilor tine de stiinta dreptului.
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Romania Mare nu mai exista de mult...cum adica sa existe legi la nivel local?ce baza contitutionala are o astfel de lege?sunt din Iasi.
vad ca se aplica treptat obligarea populatiei de a purta masca in aer liber...repet conform carei legi si carei constitutii?
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2020
eduard27, utilizator
8 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este legală. Legea 55 /2020 prevede astfel de contravenții.

Alte discuții în legătură

Soferul masinii de serviciu obligat sa poarte masca? Alex55 Alex55 Din punct de vedere al normelor de protectie sanitara in starea de alerta, soferul unei firme private sau institutii publice care conduce masina de serviciu in ... (vezi toată discuția)
De ce trebuie purtata masca in starea de alerta si nu exista aceasta obligatie in starea de urgenta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Raspunsul este simplu. S-a constatat ca este necesara purtarea mastii foarte tarziu la nivel mondial. Nu este vorba de incalcarea unor drepturi ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea purtarii masti langa scoli AES87 AES87 [Obligativitatea purtarii masti langa scoli] Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, va rog sa-mi spuneti ce baza legala au autoritaritile pentru a impune purtarea ... (vezi toată discuția)