avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Activitate laraandy

Activitate laraandy

Discuție Problema
Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu un sfat, va rog ?
Avem o angajata care doreste de la firma masina si laptop. Nu ar fi nici o problema pana aici dar nu stiu cum as putea sa i le includ in contract. Pot sa-i fac act aditional in care sa se specifice ca pe perioada contractului poate beneficia de acestea ?
Se plateste impozit pe aceste beneficii ?
Multumesc.
Răspuns la discuția RECUPERARE BANI DE LA ANGAJAT
Stiu ca nu exista nici o legatura intre aceste lucruri dar repet, directorul general nu doreste sa semneze in carnetul de munca daca acesta este cu 55 b.
Problema nu ar fi in mod special banii pe care trebuie sa-i recupereze de la angajat ci faptul ca doreste sa-l pedepseasca intr-un fel ....directorul bancii unde lucreaza angajatul este strain si are conceptii foarte invechite. Eu am incercat sa-i explic ca nu se poate face nimic in privinta asta decat sa-l oblige pe cale legala sa returneze banii.
Daca a-ti putea sa da-ti mai multe detalii despre acest seminar. Ma intereseaza foarte mult. Adresa mea de mail este larisa.bugheanu@lugera.ro.Multumesc.
Buna ziua,

Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat in aceasta problema.
Avem la firma un angajat care doreste sa plece cu 55 lit. b. Problema este ca seful nu este de acord cu aceasta litera deoarece angajatul a luat 5 salarii in avans pe care nu i-a rambursat in totalitate. Eu nu vad solutia acestei probleme, si nici nu stiu cu ce litera as putea sa-i incetez cartea de munca.
Multumesc.
Răspuns la discuția Caut o solutie
Ilegal nu este, insa s-ar putea sa vi se ceara la angajare nota de lichidare sau o copie dupa decizia de incetare, si atunci se va descoperii totul.
Mai bine incercati sa explicati viitorului angajator care au fost motivele pentru care vi s-a defacut contractul cu acest articol si sa fi-ti sincer. Succes.
Buna ziua,

Nu stiu sigur daca ma puteti ajuta cu un sfat in aceasta problema dar sper.
In martie a fost angajata o doamna in firma noastra. I s-a facut contract de munca cu data de 01.03.08 dar din cauza ca a ajuns tarziu a iesit din termen. Din cauza aceasta a fost nevoie sa i se schimbe data cu 10.03.08. Problema a fost ca decizia aceasta s-a luat fara acordul angajatului si acesta a ramas socat cand a vazut contractul cu o alta data.
D-na doreste sa nu aiba intreruperi pe cartea de munca dar din cauza acestui contract are o intrerupere de 9 zile.
As putea sa o ajut cu ceva ? Se mai poate face ceva ?
Daca doreste poate face plangere la ITM si ar avea si dovezi si anume faptul ca este pontata cu 01.03.08.
Nu stiu exact cu ce as putea sa-i fiu de ajutor, si d-na care era manager resurse umane atunci si-a dat demisia.
Va rog daca se poate sa ma ajutati.
Multumesc.
Discuție FISA DE POST
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu fisa de post pentru consultant in management.
Multumesc mult si o zi buna.:D
Răspuns la discuția Art.11 lit a
Ma tem sa nu fie o problema cu acest articol din cauza ca spitalul unde a lucrat este unul de stat. Nu pot trece pe carnet ca a incetat activitatea cf. adev. vechime nr..... ?#-o
Discuție Art.11 lit a
Buna ziua,

va deranjez cu o intrebare. Trebuie sa trec in carnetul de munca o adeverinta de vehime si am dat peste art.11 lit. a care nu stiu ce ar putea insemna in zilele noastre ca sa zic asa. adeverinta de vechime este din 1999. Ma puteti ajuta ?Multumesc
Răspuns la discuția CARTE DE MUNCA PIERDUTA
Multumesc mult pentru sfaturi. Intre timp m-am consultant si cu inspectorul de serviciu de la ITM si m-am lamurit.