Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
mircea_oaches a scris:
am luat legatura cu mai multi avocati , fiecare cu parerea lui , unul spune ca pot sa imi recuperez banii altii spun ca nu pot . sincer nici nu mai stiu ce sa cred .
avocati tristi...
Sigur iti poti recupera banii.
[...]
depuneti o plangere la organele politiei judiciare unde locuiti.
plangerea , nu plangerea penala , este un mod de sesizare prin care dvs aduceti la cunostintza organelor abilitate existentza unei vatamari produse prin infractiune.
Din punctul meu de vedere ,este vorba despre o vatamare corporala din culpa unde actiunea penala e pusa in miscare din oficiu.
faceti aceste demersuri ,este dreptul dvs de a a recupera prejudiciul suferit in urma acestui accident.
Dupa cum s-a explicat si anterior, nu trebuie confundanta institutia "plangerii prealabile", cu cea a "plangerii".
Dat fiind faptul ca din ce ati descris,fapta respectivei persoane se incadreaza in prevederile art. 184 alin. (2) C. pen, nu este necesara o plangere prealabila; actiunea penala se pune in miscare din oficiu. Timpul prezinta relevanta doar in privinta "PRESCRIPTIEI RASPUNDERII PENALE". Tinand cont de limitele de pedeapsa pentru infractiunea de la art 184 alin. (2) C. pen, termenul de prescriptie a raspunderii se va implini dupa 5 ani de la savarsirea faptei [art. 122, alin. 1, lit. a) ].
Am citit intreg topicul si sper sa primesc si eu cateva sfaturi de la domnii sau doamnele avocat de pe forum.
Tot eu sunt! Ma intreb si eu acu' dupa ce am citit ce ati scris, daca eu nu am primit nimic desi ei spun ca au trimis o multime de notificari si somatii, putea fi intrerupta prescriptia?:-/ M-am cam speriat:(