avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate andreeaene

Activitate andreeaene

Eu tind sa cred ca apartamentele care nu au centrala au repartitoare.
Cand am cumparat ap. existau repartitoare

tomasso a scris:

Din postarea Andreeaenei nu reiese ca in condominiu ar fi instalate repartitoare de caldura la caloriferele apartamentelor celor bransati la sistemul centralizat !
Andreeaenei a scris : "Pe scara blocului unde locuiesc sunt apartamente care au caldura de la Termoenergetica si apartamente care au centrala"

Eu nu am intrebat cine face calculul ci cum se face..se tine cont de SET sau de cota parte indiviza?

w_v_w_v a scris:

Calculul se face conform ordinului 343/2010 si nu are voie sa il faca decat o firma specializata (autorizata ANRSC) dupa cum v-a raspuns mai sus domnul GRECU.



intrebarea a fost pusa tocmai pt ca diferentele nu sunt deloc mici. Unul plateste 200 lei caldura, altul 150 lei si altul 50 lei toate cele 3 apartamente avand aceeasi cota indiviza, dar aflanduse la etaje diferite (1,3 si 2)
eu vreau sa stiu cum se face calculul...pt a nu ma aburi cei de la asociatie
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie.
Pe scara blocului unde locuiesc sunt apartamente care au caldura de la Termoenergetica si apartamente care au centrala.
Caldura pe care cei cu centrala trebuie sa o plateasca pt partile comune am inteles ca se calculeaza dupa cota parte indiviza.
Intrebarea mea este: apartamentele care au aceeasi cota parte indiviza platesc sau nu aceeasi suma la caldura? Sau suma difera si in functie de etaj?
Da, știu ca unul dintre moștenitori este și copilul meu..

gi-jane2 a scris:

mostenitor e si copilul dvs.
datoria poate fi recuperata din averea lasata. Va trebui sa va indreptati impotriva mostenitorilor, contactati un avocat.

Bună ziua.
În urma divorțului fostul soț trebuia sa îi plătească copilului pensie de întreținere. Nu a facut_o de bună voie și am apelat la executare silita, dar plata nu este "la zi". Executorul recuperează banii datorați pana in decembrie 2019. Între timp fostul soț a decedat....banii datorați copilului pt acest dosar și pt perioada decembrie 2019_decembrie 2021 mai pot fi recuperați din averea lăsată moștenitorilor? Ce prevede legea?
Răspuns la discuția Poprire
Vă mulțumesc pentru raspuns

Dapix a scris:

Executorul poate să vă rețină maximul de 1/3 din venitul lunar net. Nu este obligat să țină cont că mai aveți și alte datorii.

Pentru subzistență proprie, legea vă protejează prin limitarea popririi la maxim 1/3 dacă aveți o singură poprire, și maxim 1/2 dacă aveți două sau mai multe popriri.

Discuție Poprire
Buna seara
Am o poprire pe conturi.
Executorul îmi va popri o treime din salariu sau va tine cont că din salariu mai am de achitat și alte rate și mai trebuie sa și trăiesc?
Sincer am impresia ca vorbesc chineza.
Am pus o intrebare foarte simpla si doar la ea doresc raspuns.
In art.786 alin1 din Codul de Procedura Civila scrie ca "in termen de 5 zile de la comunicarea popririi, iar în cazul sumelor de bani datorate în viitor, de la scadența acestora, terțul poprit este obligat sa....."
In cazul sumelor de bani datorate in viitor care este scadenta?
Asta ma intereseaza. Ce inseamna "scadenta"????????????