Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Derek88

Activitate Derek88

Mulțumesc! Deci, poți înainta demisia, dar vei părăsi locul de munca la "Sf. Așteaptă", când vrea guvernul sa nu mai prelungeasca starea de alerta. Cam frustrant, mai ales ca suntem considerați privilegiați, dar când ne sunt drepturile îngrădite nu mai zice nimeni nimic.

Cornel Vasile a scris:

Isi pot inainta demisia ... insa, prin derogare de la prevederile art. 81 alin. (4) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în cazul personalului încadrat în unități sanitare, de asistență socială, de asistență medico-socială și în instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, termenele de preaviz nu încep să curgă, iar, dacă au început să curgă, se suspendă pe întreaga durată a stării de alertă.

Angajații din sistemul național de apărare își pot inainta demisia pe perioada stării de alerta?
Mulțumesc pentru lămuriri!
Imi puteți spune de la ce data se aplică aceste modificări la Oug 147/2020? Pot solicita acest spor retroactiv sau doar de la data publicării Legii 278/2020 în Monitorul Oficial.

Ioan Petru Butariu a scris:

Da, de la ultima modificare a OUG 147/2020, prin Legea 278/2020, puteti beneficia de majorare, daca celălalt părinte nu beneficiază, la rândul său, de zile libere:

În situația în care unul dintre părinți își desfășoară activitatea în unul dintre domeniile prevăzute la alin. (1) (adica: sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, angajații din penitenciare și personalul din unitățile sanitare publice), acesta are dreptul la o majorare acordată suplimentar drepturilor salariale cuvenite, în cuantum de 75% din salariul de bază/salariul de funcție/solda de funcție corespunzătoare unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, corespunzător numărului de zile lucrătoare din perioada prevăzută la art. 1 alin. (1), cu condiția respectării, de către celălalt părinte, a prevederilor art. 1 alin. (2) lit. b). În cazul în care ambii părinți își desfășoară activitatea în unul dintre domeniile prevăzute la alin. (1), doar unul dintre aceștia are dreptul la majorarea acordată, potrivit prezentului alineat, suplimentar drepturilor salariale cuvenite.

Si, da, zilele libere se acorda la cerere, adica nu angajatorul initiaza acordarea: "Zilele libere se acordă la cererea părintelui care îndeplinește condițiile prevăzute la art. 1 alin. (2) și este definit la art. 1 alin. (3), depusă la angajatorul acestuia."

Referitor la Oug 147/2020, promulgata azi de către Președinte. Caz concret, eu sunt militar și nu pot beneficia de zile libere plătite, iar soția lucrează la privat și nu vrea să beneficieze de acele zile libere plătite în cazul închiderii școlilor. Din textul ordonanței eu înțeleg ca pot solicita acordarea a 75% din salariu în condițiile în care soția declara ca nu a solicitat zile libere de la angajator. Nu văd să scrie ca angajatorul e obligat sa ofere zilele libere dacă angajatul nu solicită aceasta printr-o cerere scrisă. Deci, întrebarea mea este: pot beneficia de acei 75%?