avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate adda001

Activitate adda001

Buna ziua! De cateva luni am facut niste goblenuri cu diamante si pentru ca am strans prea multe mi-a venit ideea sa imi creez o pagina de instagram/facebook pentru a mai vinde din ele, mai ales ca se apropie perioada Craciunului si oamenii sunt in cautare de cadouri. Am citit pe internet ca o persoana care vinde ocazional bunuri nu pot fi considerata comerciant. Eu am vreo 10 pe care as vrea sa le vand si eventual sa mai fac in urmatoarele luni, dar dureaza ceva pana sunt gata si la fel ar fi vorba de maxim 2-3 pe luna. Voiam sa stiu daca este legal sa vand atatea sau ma incadrez la statutul de comerciant. Nu am SRL sau PFA si fiind studenta nu stiu in ce masura as putea sa-mi fac. Nu castig foarte mult din asta, maxim as acoperi cheltuielile pentru cartile pe care le cumpar pentru facultate.
Intrebarea este, cum pot sa vand legal bunurile? Exista o modalitate prin care pot sa-mi declar veniturile si sa platesc taxe fara pfa/firma? In cazul meu ramane valabila legea privind vanzarea ocazionala de bunuri sau devin considerata comerciant? Multumesc!
Discuție Sesizare AJPIS
Buna ziua! Am implinit 18 ani in septembrie 2020 si incerc de 6 luni sa-mi depun dosarul la AJPIS Ilofv. Studiez la un liceu din Bucuresti si am domiciliul in Ilfov. Liceul la care studiez mi-a trimis dosarul la sfarsitul lui septembrie insa cei de la AJPIS mi-au spus ca mi-a fost pierdut. Astfel, liceul a retrimis dosarul in decembrie si m-au sfatuit sa-l trimit si eu pe adresa de email a AJPIS Ilfov pentru a avea siguranta ca acum il primesc, ceea ce am si facut. Am trimis a doua oara dosaul pe mail in ianuarie 2021 cand am vazut ca nu am primit niciun raspuns. Dupa 3 luni, inca nu am fost contactata de nimeni. Am sunat azi la AJPIS Bucuresti si mi-au spus ca dosarul nu mi-a fost inregistrat nicaieri, deci banuiesc ca mi l-au pierdut iar. Am incercat sa-i contactez si telefonic pe cei de la Ilfov insa nu mi-a raspuns nimeni din decembrie 2020. Am inteles ca le pot face plangere la ANPC. Intrebarea mea este: se poate face plangere la ANPC? Daca nu, unde altundeva as putea sa fac o sesizare? Nu am avut cum sa merg fizic la sediul lor de pe Magheru si oricum mi se pare absurd sa fie nevoie sa ma deplasez pana acolo daca exista varianta de a rezolva totul online. Am incercat si varianta de a le trimite mail insa ma amana cu raspunsul pana la sfarsitul programului si dupa nu ma mai contacteaza nimeni. Cand ii contactez imi cer CNP-ul si dupa ma lasa fara raspuns. De asemenea, daca reusesc cumva sa imi depun dosarul, voi mai primi alocatia aferenta lunilor octombrie-prezent? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Discuție Amenda STB
Buna ziua! Am intampinat ieri o problema in STB. M-am grabit sa prind autobuzul si am uitat sa-mi platesc calatoria prin mesaj. In mod normal am abonament de elev, insa in zona in care stau nu exista centre de reincarcare si nu am avut cum sa-l reinnoiesc. Am vazut controlorii si mi-am adus aminte ca nu am platit si am trimis mesaj insa am primit confirmarea platii la 10 secunde dupa ce controlorii au blocat aparatele de validare. Le-am prezentat mesajul controlorilor si cand mi-au verificat numarul biletului mi-au spus ca este invalid pentru ca am primit confirmarea la 10 secunde dupa ce l-au blocat ei. Aveam in jur de 48 de lei la mine si le-am spus ca nu am destul ca sa platesc suprataxa de 50 de lei. Ceea ce m-a surprins a fost faptul ca unul dintre controlori mi-a spus ”mergi in mall, nu? Vezi ca poate ai un card bancar la tine”. Cand i-am raspuns ca merg acasa si nu am cardul la mine a spus ca ii pare rau, ca nu ma poate ajuta deoarece se afla in misiune cu politia si ca voi primi amenda de 500 de lei pe abonamentul telefonului mobil. Acum intrebarea este, daca nu am abonament pe cartela pe care am folosit-o pentru trimiterea mesajului, cum voi primi amenda? Tin sa precizez ca nu mi-au spus sa semnez procesul verbal si nici nu au completat unul in prezenta mea. Nu mi-au cerut alte date in afara de numarul biletului primit prin sms. Si in cazul in care voi primi amenda, as putea sa fac contestatie pe seama faptului ca am primit confirmarea mesajului la 10 secunde? In ziua accea am mai facut vreo 4 plati prin sms, le-am aratat si domnilor controlori ca am peste 20 de mesaje trimise, platesc mereu, pur si simplu a fost o greseala.