avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda STB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda STB

Buna ziua! Am intampinat ieri o problema in STB. M-am grabit sa prind autobuzul si am uitat sa-mi platesc calatoria prin mesaj. In mod normal am abonament de elev, insa in zona in care stau nu exista centre de reincarcare si nu am avut cum sa-l reinnoiesc. Am vazut controlorii si mi-am adus aminte ca nu am platit si am trimis mesaj insa am primit confirmarea platii la 10 secunde dupa ce controlorii au blocat aparatele de validare. Le-am prezentat mesajul controlorilor si cand mi-au verificat numarul biletului mi-au spus ca este invalid pentru ca am primit confirmarea la 10 secunde dupa ce l-au blocat ei. Aveam in jur de 48 de lei la mine si le-am spus ca nu am destul ca sa platesc suprataxa de 50 de lei. Ceea ce m-a surprins a fost faptul ca unul dintre controlori mi-a spus ”mergi in mall, nu? Vezi ca poate ai un card bancar la tine”. Cand i-am raspuns ca merg acasa si nu am cardul la mine a spus ca ii pare rau, ca nu ma poate ajuta deoarece se afla in misiune cu politia si ca voi primi amenda de 500 de lei pe abonamentul telefonului mobil. Acum intrebarea este, daca nu am abonament pe cartela pe care am folosit-o pentru trimiterea mesajului, cum voi primi amenda? Tin sa precizez ca nu mi-au spus sa semnez procesul verbal si nici nu au completat unul in prezenta mea. Nu mi-au cerut alte date in afara de numarul biletului primit prin sms. Si in cazul in care voi primi amenda, as putea sa fac contestatie pe seama faptului ca am primit confirmarea mesajului la 10 secunde? In ziua accea am mai facut vreo 4 plati prin sms, le-am aratat si domnilor controlori ca am peste 20 de mesaje trimise, platesc mereu, pur si simplu a fost o greseala.
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2020
adda001, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alina991 , utilizator 18:45, 9 Februarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Cred ca nu veți avea probleme. Până atunci așteptați. Amenzile ar trebui să vină pe CNP nu pe numere de telefon.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stai linistit, au vrut doar sa te sperie. Amenda nu vine pe abonament, si sincer nu inteleg mentalitatea asta arhaica de a baga in sperieti un copil, in loc sa-i explice frumos cum sta treaba - "uite, ai gresit, te iertam de data asta, dar sa ai grija pe viitor".

In fine, probabil cerem prea mult de la tara in care traim. Eu zic sa uiti de poveste si sa te bucuri de sarbatori!
Stai linistita, e noua lor modalitate de a face spagi. Eu am patit asta in 2019 si de atunci vad ca tot incearca sa pacaleasca, in special persoanele tinere, ca se gandesc ca sunt pe abonamentul parintilor si atunci le e frica sa le vina vreo amenda acasa. Asa te fac sa le dai ce maruntis ai la tine ca sa scapi, si indiferent ce faci ei te jignesc fara motiv.



Același lucru am pățit și eu acum câteva zile iar astăzi când am trimis mesaj către Stb pentru a lua bilet nu mai primesc mesajul acela prin care îmi spune ca este activata calatoria, deși plata se face. A mai pățit cineva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda stb fara proces verbal Simona Capraru Simona Capraru Azi la ora 18:55 m-am urcat in autobuzul 300, pana la locatia unde voiam sa ajung sunt mai multe linii de autobu pe care le pot lua din aceeasi statie. Pana am ... (vezi toată discuția)
Taxa/amenda stb Nelu7 Nelu7 Buna ziua, Va rog respectuos sa ma ajutati cu o consultanta asupra situatiei urmatoare : Am urcat in autobuzul STB, mi-am cautat loc, apoi am trimis sms-ul ... (vezi toată discuția)
Amenda stb fără legitimare sau proces verbal Fel1e Fel1e Astăzi am mers cu autobuzul din rețeaua stb și imediat cum am urcat, am căutat loc apoi am scos telefonul și am trimis mesajul pentru achiziționarea ... (vezi toată discuția)