avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate android4

Activitate android4

Pe baza de piatra a unui fost grajd de la tara vreau sa ridic o constructie de lemn, inchisa partial (spate si 1/2 din 2 laterale), ca un foisor mai mare acoperit (~5m x 7m) si inaltime coama ~4m. Nu voi turna fundatie, poate doar placa peste baza existenta.
Am citit mai multe articole care sustineau ca, pentru anexele care nu necesita fundatie si intr-o anumita limita de suprafata, se poate construi doar cu notificare, fara proiect/ autorizare. Nu am gasit insa si referinta/ text lege/ reglementare care ar acoperi aceasta situatia.
Ma puteti ajuta cu o confirmare a celor de mai sus si referinta legala?
Langa casa de la tara aveam o anexa (fost grajd) de lemn, deteriorata, in pericol de a se darama. Pentru a evita un eventual accident, am demolat anexa. Am considerat ca este pericol iminent de prabusire.
In acest caz, se poate admite demolarea, fara a mai fi nevoie de autorizatie cu proiect arhitect? (doar cu notificarea primariei)
Buna ziua,

Voi incepe o activitate de inchiriere de barci cu motor si veliere cu motor.
Acestea sunt ambarcatiuni de agrement pentru care, cel care o conduce are nevoie de permis de navigatie (ambarcatiuni ~10m lungime).
Nu vom asigura echipaj/ skipper, doar inchiriem ambarcatiunile.

Ce CAEN este potrivit pentru aceasta activitate?

Multumesc
Multumesc pentru detalii.
In cazul unui apartment in circuitul turistic , persoana juridica, destinatia este considerata nonlocativa?
Daca da, care ar fi denumirea acestei destinatii?
Buna ziua,

Ma pregatesc sa accesez o finantare pentru achizitia unui imobil (apartament) si introducerea sa in circuitul turistic (CAEN 5220) prin inchiriere.
Cerintele finantarii solicita obligatoriu extras de carte funciară din care să reiasă destinația nonlocativă a spațiului.
Rog explicati ce inseamna "nonlocativ"? Ce ar putea fi trecut ca destinatie pentru activitatea mentionata.

Multumesc