avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Activitate Antonio999

Activitate Antonio999

Buna ziua, ma intereseaza sa stiu un aspect pe care l-am tot cautat pe forum insa nu am gasit nimic concret. Vecinul meu si-a montat camere de supraveghere. Avand doua case in aceeasi curte, una dintre camere este montata pe casa din spatele curtii la nivelul acoperisului si tinand cont de acest aspect, ma gandesc ca in raza de acoperire intra si o parte din curtea mea, casa lui fiind cu etaj. In plus, pe peretele celei de-a doua case, care dă fix in strada, are montata o alta camera, la aprx 4 metri de nivelul solului, care este indreptata catre poarta lui (sa ziceam) si cu siguranta si catre poarta mea. Ce este deranjant, este faptul ca el vede cand intru si cand ies din curte si ca nu am practic nicio intimitate. Tin sa precizez ca din ce stiu, camerele au fost montate de o firma privata insa as dori sa stiu daca pot sa contest in vreun fel montarea lor atata timp cat ma simt supravegheat incontinuu.
Buna seara, sper ca intrebarea mea sa ajunga la persoane care s-au mai lovit de aceasta situatie si care au avut un final favorabil. In incercarea de a renova casa bunicilor, am mers si am obtinut tot ce inseamna aprobari mai putin pe cea de la DJCCPCN zisi si Direcția Județeană pentru Cultură Culte și Patrimoniul Cultural Național Prahova. Aici m-am lovit de un refuz categoric si o sa va si explic de ce: casa bunicilor mei se afla vis-a-vis de o biserica domneasca (manastire) si se presupune ca vizibilitatea bisericii va fi afectata in conditiile in care eu la planul actual al casei (casa pe un singur plan/caramida) am decis sa intaresc structura de rezistenta care este aproape inexistenta, sa torn placa si sa ridic fie etaj fie o mansarda locuibila. Toate astea in conditiile in care absolut toti vecinii din dreapta case mele si-au ridicat minim 1 etaj iar in stanga de asemenea exista casa ridicata de curand si ghiciti cum? Bineinteles ca tot cu etaj. Intrebarea mea este daca pot ocoli cumva acest aviz? Mai rau decat atat, am inteles de la anumite persoane ca responsabilul cu avizele din acel birou ar fi mare spagar, motiv pentru care nu mi-a eliberat avizul. Ce solutii imi oferiti, ce idei? Am fost si i-am explicat ca peste tot in jurul meu sunt case cu etaj, inclusiv cea a preotului, care are mai exact 2 etaje...dar a spus ca pe el nu il intereseaza si ca daca vreau sa construiesc, sa fac pe un singur plan si punct.
Astept un raspuns va rog. Ce pot face din punct de vedere legal sa obtin aprobarea respectiva, sau daca construiesc ilegal fara aprobarea respectiva, in afara de amenda, risc demolarea constructiei?

Va multumesc anticipat.