avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renovare casa batraneasca /aprobare culte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renovare casa batraneasca /aprobare culte

Buna seara, sper ca intrebarea mea sa ajunga la persoane care s-au mai lovit de aceasta situatie si care au avut un final favorabil. In incercarea de a renova casa bunicilor, am mers si am obtinut tot ce inseamna aprobari mai putin pe cea de la DJCCPCN zisi si Direcția Județeană pentru Cultură Culte și Patrimoniul Cultural Național Prahova. Aici m-am lovit de un refuz categoric si o sa va si explic de ce: casa bunicilor mei se afla vis-a-vis de o biserica domneasca (manastire) si se presupune ca vizibilitatea bisericii va fi afectata in conditiile in care eu la planul actual al casei (casa pe un singur plan/caramida) am decis sa intaresc structura de rezistenta care este aproape inexistenta, sa torn placa si sa ridic fie etaj fie o mansarda locuibila. Toate astea in conditiile in care absolut toti vecinii din dreapta case mele si-au ridicat minim 1 etaj iar in stanga de asemenea exista casa ridicata de curand si ghiciti cum? Bineinteles ca tot cu etaj. Intrebarea mea este daca pot ocoli cumva acest aviz? Mai rau decat atat, am inteles de la anumite persoane ca responsabilul cu avizele din acel birou ar fi mare spagar, motiv pentru care nu mi-a eliberat avizul. Ce solutii imi oferiti, ce idei? Am fost si i-am explicat ca peste tot in jurul meu sunt case cu etaj, inclusiv cea a preotului, care are mai exact 2 etaje...dar a spus ca pe el nu il intereseaza si ca daca vreau sa construiesc, sa fac pe un singur plan si punct.
Astept un raspuns va rog. Ce pot face din punct de vedere legal sa obtin aprobarea respectiva, sau daca construiesc ilegal fara aprobarea respectiva, in afara de amenda, risc demolarea constructiei?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:09, 22 Ianuarie 2021
puteti sa ii dati in judecata pt ca instanta sa pronunte o hotarare care sa inlocuiasca acel aviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie de mansarda la casa din caramida doar cu parter mihaicopacescu mihaicopacescu Va rog sa-mi spuneti,daca vecinul meu a depus o cerere de autorizatie pentru constructia unei mansarde deasupra imobilului sau, care este din caramida doar ... (vezi toată discuția)
Constructie biserica fara acordul vecinilor iana_iana iana_iana Buna ziua! Exact langa casa bunicii mele se construieste o biserica, dar nu i-a cerut nimeni acordul. Au daramat deja cladirea existenta, care era o casa ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme dienusa dienusa am sa incerc sa explic cat mai clar posibil si daca se poate sa ma sfatuiti ce sa fac...parintii mei au inceput constructia unei case din lemn cu un singur ... (vezi toată discuția)