avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 108 soluții astăzi
Forum Activitate lica88

Activitate lica88

Bună ziua,

În Octombrie, am primit, prin intermediul portal.just.ro, pronunțarea pentru un proces civil, iar astăzi am observat că hotărârea aferentă este postată pe site-ul de jurisprudență (rejust.ro).

Prin poștă deocamdată nu am primit nimic și nu am acces la dosarul electronic aferent, însă din prezența hotărârii pe rejust.ro înțeleg că instanța a redactat hotărârea (pe care o pot și citi, în format anonimizat).

În cât timp ar trebui să mă aștept să primesc comunicarea?

Probabil este o întrebare trivială (în sensul că orice avocat, cu minimă experiență știe dacă ar trebui ca hotărârea să fie comunicată imediat sau nu), însă eu nu am deloc experiență juridică (cu toate că m-am străduit să înțeleg cum funcționează lucrurile) și v-aș fi foarte recunoscător pentru un răspuns.

Mulțumesc!
Nu sunt avocat sau contabil, însă am terminat recent de citit instrucțiunile pentru completarea declarației unice.
Din ce am văzut acolo, se folosește cursul mediu anual anunțat de BNR pentru anul în care s-a realizat profitul.

Dacă moneda nu este cotată de BNR (nu e cazul USD) se convertește mai întâi la o monedă cotată, apoi la RON.
Brokerul străin cu care fac tranzacții la bursă (eTorro) a făcut în 2020 un studiu de piață la care și eu am fost invitat. Ca urmare a completării acelui chestionar, am primit bonus poziții în valoare de 200 de dolari, pe care le-am și închis.

În raportul de la broker suma respectivă apare ca „Income from Refunds”, iar la „Total Profit / Loss of Real stocks” am o valoare negativă (în 2020 doar am probat cum funcționează tranzacționarea și, în afara celor 200 de dolari primiți bonus, am ieșit în pierdere).

Acum, sunt foarte nedumerit ce ar trebui să fac: să raportez o pierdere sau să scad pierderea respectivă din 200 și să raportez un câștig.

Pe lângă asta, aș mai dori să vă întreb:
1. Profiturile din CFD-uri (tranzacții tot pe bursă, dar cu efect de levier) se declară în aceeași categorie cu cele din tranzacțiile reale?
2. Dacă brokerul este o entitate din Cipru, dar tranzacțiile au fost pe bursa de la New York, veniturile se consideră a fi realizate în Cipru sau în SUA?