avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Activitate Addictedtosmyle

Activitate Addictedtosmyle

Sotul trebuie musai sa fie garantor la refinantare?
Buna ziua! Am un credit ipotecar dobandit acum cativa ani cand eram necasatorita. Sunt interesata sa il refinantez iar la aceasta refinantare (ca si la creditul initial de altfel) ma pot incadra si singura dpdv grad de indatorare/ venituri personale. Am avut o prima discutie cu banca, mi-a confirmat ca ma pot incadra singura insa mi-a spus ca si sotul trebuie sa garanteze refinantarea, doar din cauza faptului ca eu acum sunt casatorita. Imi puteti spune daca este adevarat? Asa se procedeaza?
Schimbare repartitoare caldura

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu informatii pt urmatoarea situatie. In blocul in care locuiesc s-a iscat o cearta pe tema schimbarea repartitoarelor de caldura (in momentul de fata avem repartitoare vechi, optice cred ca se numesc). Unii proprietari isi doresc schimbarea repartitoarelor si montarea repartitoarelor noi, cu citire prin unde radio. Administratorul ne-a propus, insa, desfiintarea repartitoarelor si alocarea consumului total din luna in functie de suprafata apartamentelor (3 camere - o suma; 2 camere - alta suma). Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- este legala desfiintarea repartitoarelor? Sau prin desfiintarea lor riscam o amenda la nivel de asociatie?
- considerand ca decizia se alege prin votare, ce procent trebuie atins pt a se lua o decizie? Altfel spus, 60% din oameni decid? 70? 85? Care e necesarul?

Multumesc,