avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Activitate ELENA Enache

Activitate ELENA Enache

Răspuns la discuția cumul de functii
Eu asta fac . Sunt cons.jr. si fac tot ce tine de aceasta profesi si sunt si seful departamentului de achizitii publice . Pentru faptul ca am cumul de functii mi s-a mai adugat cateva clase la salariu
Răspuns la discuția divort
Prima data trebuie indeplinita procedura . Daca de la evidenta populatiei vi se raspunde ca nu mai locuieste acolo , trebuie sa faceti publicitate intrun ziar de larga circulatie prin care anuntati ca respectivul este chemat la divort dosar nr....la judecatoria unde ati depus dosarul . Ca reclamant trebuie sa dovediti ca exista motive temeinice pentru desfacerea casatoriei si ca aceasta desfacere a castoriei nu se produce din vina dvs. Numai dupa ce s-a facut procedura adica sotul dvs. a fost citat la locuinta unde v-a indicat-o evidenta populatiei sau prin ziar , puteti sa va faceti probe in dosar adica veti da numele a doua persoane care stiu din ce cauza dvs. nu mai doriti continuarea casatoriei . Acesti martori pot fi si rude apropriate .
Răspuns la discuția CARTE DE MUNCA PIERDUTA
Pana in prezent vechimea in munca se dovedeste numai cu carnetul de munca . Daca nu mai exista acesta , vechimea in munca se poate constata printr-o hotarare judecatoreasca .Este o stare de fapt si se poate dovedi cu acte si martori .
Art 149 din Legea 105 / 1992 privind raporturile de drept international privat prevede: ,, instantele judecatoresti romane sunt competente sa judece daca : 1 . paratul sau unul dintre parati , are domiciliul resedinta sau fondul de comert in Romania ; daca paratul din strainatate nu are domiciliul cunoscut , cererea se introduce la instanta domiciliului sau resedintei reclamantului din tara .,,
Art 20 din aceeasi lege , prevede : ,, relatiile personale si patrimoniale dintre soti sunt supuse legii nationale comune , iar in cazul in care au cetatenii deosebite , sunt supuse legii domiciliului lor comun .
Legea nationala comuna sau legea domiciliului comun al sotilor continua sa reglementeze efectele casatoriei in cazul in care unul dintre ei isi schimba , dupa caz cetatenia si domiciliul.
In lipsa de domiciliu comun su de cetatenie comuna , relatiile personale sau patrimoniale dintre soti sunt supuse legii statului pe teritoriul au ori au avut resedinta comuna sau cu care intretin in comun cele mai stranse legaturi .
Daca prietena nu poate divorta pana la nastere copilului vostru , puteti introduce in instanta o actiune pentru recunoasterea paternitatii copiluilui .Mai multe va va explica avocatul pe care va sfatuiesc sa-l contactati .
Răspuns la discuția Va rog sa ma ajutati
Avet multe de facut . Avocatul pe care o sa-l angajati , o sa va indrume ce sa faceti .Oricum copilul va avea nevoie si de tatal lui . Nu cred ca este asa de grav ca acesta doreste sa-l viziteze din cand in cand .Acum sunteti suparata pe sotul dvs.dar incercati sa faceti abstractie de dvs in relatia copilului cu tatal lui .Nu cred ca alta persoana l-ar iubi si s-ar interesa mai mult de el .De ce copilul sa nu poarte numele tatalui ? Cred ca vreti de fapt sa va razbunati pe sot ca va inselat asteptarile .
Ma gandesc ca noul asociat trebuie sa dea o declaratie pe propria raspundere ca indeplineste conditiile impuse de L31 a societatilor com. , specimenul de semnatura , care da pot fi date si in fata notarului , dar cum acesta este cetatean strain trebuie traduse daca le face in strainatate , iar daca este in Romania ce rost ar avea sa mearga la notar ?
Nu este nevoie sa cesioneze unul din asociati partile sale sociale . Acel cetatean strain poate veni cu aportul sau la capitalul social ( capital social care nu trebuie sa fie mai mic de 200 lei ). In rest hotararea AGA prin care se admite noul asociat precum si marirea capitalului social si tot ce mai cere ORC pentru inregistrarea mentiunilor .Oricum asociatul strain trebuie sa fie prezent la ORC.
Răspuns la discuția procedura faliment
Va duceti la tribunal la data fixata in citatie si cereti respingerea aactiunii deoarece creanta a fost achitata .
Răspuns la discuția societate comerciala
Va trebuie pentru inceput disponibilitatea denumirii firmei de la registrul comertului , dupa care actul constitutiv care trebuie autentificat de notar numai in cazul in care unul din asociati aduce ca aport social cladiri sau alte bunuri .
Sediul social al firmei poate fi la dvs. in apartament in mai multe moduri : prin contract de comodat ( este necesar sa aveti apartamentul inscris in CF ) sau prin contract de inchiriere inregistrat la fisc dar platiti impozit ( dvs. inchiriati firmei o camera din apartament pentru sediul acesteia ) .
Capitalul social minim 200 lei depus intr-un cont de banca .
Acordul vecinilor cu stampila asociatiei de proprietari ca nu au nimic impotriva sa existe sediul firmei in apartament .
Actele celor doi asociati precum si formularele ce se gasesc la ORC pentru specimenul de semnatura , declaratia ca indepiniti conditiile cerute de L31 privind societatile comerciale , vectorul fiscal .
Răspuns la discuția divort cu copil minor
Eu cred ca veti avea sorti de izbanda in legatura cu stabilirea domiciliului minorului in casa parintilor dvs. si va aduc urmatoarele argumente :minorul este destul de mare sa mai necesite o ingrijire exclusiva a mamei , stabilitate pentru el inseamna sa ramana acolo unde a locuit pana acum , este deajuns ca si asa parintii care pentru el formau o unitate , nu o sa mai locuiasca impreuna si ca pe unul din ei o sa-l vada destul de rar ; parinti mai trebuie sa si munceasca si este mai bine sa fie ingrijit , pana vin acestia de la lucru , de bunicii care l-au ingrijit si pana acum decat de un strain .La urma urmei culpa in desfacerea casatoriei este a mamei , Daca ea isi aduce iubitul in casa parintilor ei sau sta cu acesta in alta parte , isi aduce si copilul cu ea in cazul in care instanta sabileste domiciliul acestuia la mama , care este interesul minorului ? sa socializeze cu strainii ?
Vorbiti cu un avocat . Exista cazuri cand instanta a dat spre crestere si ingrijire copilul minor tatalui .
Succes