avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Activitate zatara

Activitate zatara

Salutare! Vă rog să mă lămuriţi dacă un ordin al ministrului afacerilor interne (OMAI nr. 298/2011) este un act administrativ conform legii nr. 554/2004 ce poate fi atacat în contencios adminstrativ pentru anulare?
Mulţumesc anticipat!
Răspuns la discuția tulburarea folosintei locuintei
Nu il impiedica sa intre in apartament, dar nu poate citi o carte, nu poate urmari un program televizat, nu se poate odihni...
Salutare! Daca o persoana asculta muzica la un nivel ridicat, in mod repetat, intre orele 08 - 22, deranjand un singur vecin, este autor al infractiunii de "tulburarea folosintei locuintei"? (Locuieste la parter, sub el nu are apartament, in stanga hol, in fata hol, in dreapta are un vecin care nu aude muzica, nelocuind in camera cu perete comun, astfel ca singurul vecin deranjat e cel de deasupra.)
Intervalul orar precizat ii da dreptul sa faca ce vrea?
Răspuns la discuția iesire din indiviziune.
Am aflat ca unul din noi il poate chema pe celalat in instanta, platind o taxa de timbru care ar fi vreo 3% din valoare terenului ( dupa noile reglementari), iar, daca la primul termen partile incheie o tranzactie, se va restitui taxa de timbru in intregime. Deci o restituie reclamantului. Dar cineva spune ca instanta il va obliga pe parat sa plateasca taxa de timbru si cheltuielile de judecata. E posibil asa ceva? Vor fi cheltuieli de judecat in aceasta situatie? Daca se incheie tranzactie, inseamna ca paratul pierde procesul? Oricum, nu putem merge la instanta, datorita protestului.
Discuție cadastru ?
Salutare! Poate ca ar fi trebuit sa stiu raspunsurile, dar uite ca nu stiu, asa ca intreb. Cu ceva timp in urma am cumparat, in graba, un teren intravilan arabil, si constat acum ca nu am cadastru. Stiu ca vechiul proprietar a avut cadastru cand l-a vandut deoarece a fost nevoit sa-l parceleze. Intrebari:
ar fi trebuit sa primesc si eu un original ?
in cate exemplare i-a fost eliberat vechiului proprietar acel cadastru ?
e posibil sa fi ramas la notariat exemplarul pe care trebuia sa-l iau eu?
notariatul opreste un exemplar ?
si, cel mai important : de unde mai pot lua acum un exemplar in originar?(exemplar care cred ca imi va trebui la vanzare) #-o. Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția iesire din indiviziune.
Daca ne vom adresa instantei, nu va mai fi nevoie de cadastrist? Nu se mai impune interventia lui la niciun moment?
Salutare! V-as fi recunoscator pentru informatii legate de urmatoarea situatie: Detin impreuna cu un prieten un teren intravilan agricol de 1000 mp, in indiviziune, in cote de 1/2 fiecare. Prietenul doreste sa-l vanda. Care este procedura pentru a iesi din indiviziune si a intabula dreptul fiecaruia astfel incat sa-l putem vinde separat? Multumesc anticipat!
Situatia : sotul si sotia au divortat; in urma partajului apartamentul a revenit sotiei care trebuie sa plateasca o sulta sotului; au convenit sa vanda apartamentul dupa care sa fie platita sulta catre sot; sotul e plecat in afara tarii.
Intrebare (intrebari): Eu pot sa cumpar acel apartament prin credit ipotecar? In ce moment pot face acest lucru ( nu am banii pentru acoperirea sultei ce trebuie platita)? Pot achiitiona apartamentul daca nu se va achita in prealabil sulta? Ar trebui cumva intabulat noul drept de proprietate al sotiei, inaintea achizitionarii de catre mine? Pot cumpara de la sotie doar in baza unei procuri prin care este delegata de sot sa vanda imobilul?
Daca e cineva online, in noaptea asta.... Maine dimineata plec la BV sa vad apartamentul si actele.
Multumesc!