avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Activitate Arstic2020

Activitate Arstic2020

Buna seara.
Un contract de comodat pentru sediul unei firme trebuie sa fie neapărat în fata notarului ?
Cunoașteți cazuri de PFA înființat cu adeverință de la facultate ? Studii in curs și experienta profesionala dovedita cu contracte de munca / colaborare .
Mulțumesc!

Manuela Rășină a scris:

Întreabă la ONRC dacă poți să-ți faci PFA cu adeverință de la facultate - găsești aici date de contact pentru fiecare județ:
[ link extern ]



Bună seara!
Sunt student la matematică.
Sub ce formă legală pot face meditatii, ținând cont ca încă nu am diploma de licență?
Bună seara,
Se poate deschide un nou dosar pentru modificarea domiciliului minorului?
Minorul este neglijat de părintele rezident, fiind lăsat în grija bunicilor fata de care nu prezinta atașament. Nu vrea sa se ducă la ei când îl duc de la vizita, face foarte urat. Are 3 ani. Mulțumesc.
Bună seara,
Instanta de judecata a stabilit domiciliul fiului meu minor, in varsta de 3 ani, la mama lui, iar eu am un program de vizita destul de bun : doua zile in fiecare săptămână și 2 weekend uri pe lună. Copilul a stat la mine de la vârsta de 8 luni și până la 2 ani și 2 luni, fiind lăsat de mama lui. De foarte mult timp ma confrunt cu o situație foarte neplăcută si dureoasa atat pentru mine cât și pentru minor. Mama nu este acasă niciodată, nici când îl iau de la ei, nici seara cand il las. Copilul nu vrea sub nici o forma sa se ducă la bunicii lui materni dacă mama nu este acasă. Plânge, se tăvălește pe jos, vine după mine, abia ma pot urca în masina, iar ei îl iau cu forța, se zbate la ei în brate. Nici cand mama lui se întâmplă să fie acasă nu vrea sa se ducă la ea, dar nu face asa urat. Sunt obligat sa las copilul pe mana bunicilor dacă mama nu este acasă? Ce pot face? Ma poate ajuta protecția copilului sau pot deschide o noua acțiune în instanta ? La fond am câștigat domiciliul minorului, însă am pierdut la apel. Mulțumesc.
În contract scrie că beneficiarul, adică centrul se obliga să retina la sursa și sa plătească impozitul de 10%.

usr22 a scris:

Ei va retin ceva din bani? Adica in contract este trecuta o suma buruta si dvs. incasati mai putin? In cazul in care ei retin impozit- atunci trebuie sa figureze la anaf. In caz ca nu retin ei impozit - atunci trebuia sa-i declarati dumneavoastra la anaf prin declartia unica.

Bună seara,
Sunt profesor si de 3 ani colaborez cu un centru educațional, unde sustin sedinte de pregătire pentru examenele naționale, în medie 10 ore pe săptămâna. Contractul pe care îl inchei cu centrul este unul de prestări servicii, pe durata de 4 luni, fiind mereu reînnoit. Banii îmi sunt virați lunar în cont. Niciodată aceste venituri nu mi-au apărut la ANAF, in adeverinta de venit. Fiind impozabili nu ar fi trebuit sa apară, exista posibilitatea sa fie legal și sa nu apară?
Mulțumesc pentru răspuns.
Ce se poate face in situatia în care lipsește cu desăvârșire? Nici un cuvânt.
Hotărârea este data în apel, definitiva.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Absolut,orice hotarare judecatoreasca se motiveaza pt ca partile sa cunoasca argumentele reținute de instanta in pronuntarea hotararii sa formuleze cai de atac etc..

Bună ziua,
Este obligatoriu sa apară motivația judecătorului intr o hotărâre data în apel ?