avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai Dorohoi

Activitate Mihai Dorohoi

Astazi am parcat in fuga la 5-10m de magazin unde este sens unic ( 2 benzi ) si interzis parcare/stationare, domnii politisti au trecut si au intrat in magazin precizand faptului ca masina era parcata neregulamentar si mi-au verificat actele mai exact direct Autorizatia de functionare emisa in August 2019 ( nu stiam ca trebuie prelungita in fiecare an si ca nu e valabila 12 luni), mi-au dat amenda 2000 lei pentru ca era expirata Autorizatia de functionare emisa de Primaria Timisoara, pe baza legii : 12/1990 art.1 alin a) si cu precizarea verbala ca daca depun contestatie vor veni pe baza ordonantei militare.
Mi se pare cumva abuz, nu ma deranja daca primeam amenda pentru parcare dar pe firma in asemenea vremuri unde chiria nu mi-o plateste nimeni iar corona virus afecteaza tot.
Sunt interesat daca controlul trebuia scris in registrul unic de control si daca domnii politisti pot verifica autorizatia de functionare care stiam ca intra in atributiile politiei locale pentru care acum 3-4 ani am primit amenda maxima, 1000 lei.
Caen 9512 - Repararea echipamentelor de comunicatii
Bună, în decursul zilei de ieri am avut un accident din cauza unei căprioare ce mi-a ieșit în față, am încercat să franez,aveam aproximativ 90-100 km/h dar datorita drumului înghețat după ce am lovit căprioară, am ieșit de pe carosabil și m-am trezit cu mașina "răsturnată".

Din cate am înțeles există posibilitatea să cer despăgubiri administratorului drumului deoarece nu era niciun semn cu animale, căprioare și nici gard.
Pagubele se ridică la aproximativ 6-7000 de euro poate și mai mult.

Există vreo șansă să îmi recuperez o parte din pagubele materiale?
Din păcate mașina doar ce o cumpărasem și nu am apucat sa îi fac asigurare CASCO.
De 3 ani lucrez acasă, reparații GSM Decodari etc, anul acesta îmi iau(sper sa fie totul ok) licența în Automatica si Calculatoare la POLI.
As vrea să-mi deschid un service GSM,am înțeles ca srl-d m-ar scuti deceva taxe dar ca as avea mai multe controale etc încă nu sunt decis intre SRL și SRL-D.
Întrebarea mea este dacă se poate ca în vara ma pot folosi de aceste beneficii de inginer IT și sa nu plătesc la fisc 16%, sa modific cum ar veni statului firmei.

Desigur nu as vrea sa fac doar Service / partea hardware GSM, îmi place sa lucrez in Android și as vrea sa și programez unele softuri la cerere sau sa fac custom rom-uri.

Am dat de 4 ori in timisoara ( 2 ori am picat la proba practica si de 2 ori la proba teoretica ) iar acum plec in vacanta in Caras Severin unde si am buletinul , as vrea sa dau ambele probe la Resita. Ce acte imi mai trebuie in afara de dosarul complet ? ( Din cate am inteles mi-ar trebui copie dupa autorizatia instructorului si a scolii de soferi )
chiar nu stie nimen nicio rezolvare ? nu pot dovedi ceva abuz de incredere sau altceva ?
Adică sa merg sa ii fac reclamaţie că munceşte la negru? Doar atât ? El nu mai locuieşte acolo si de găsit nu prea ar fi vorb :(.
Acum 4 zile am lasat un telefon in valoare de 1200 lei la un baiat sa imi schimbe microfonul (40 lei ). Dupa 2 zile am sunat nu raspundea,a 3-a zi am sunat,telefonul inchis. Am fost la adresa si tocmai m-am intalnit cu un vecin de apartament care imi spusese ca se mutase ( statea in chirie ).
Mentionez ca nu aveam din pacate niciun prieten cu mine(deci nu a vazut nimeni cum practic l-am predat dansului ) , nu mi-a dat nicio factura etc.

Ce ar fi de facut ca sa imi pot recupera telefonul ?
Nu am zis ca nu vreau sa platesc etc , e ok sa fiu cu totul la zi dar nu sa raman in minus cu 90 euro,dar nu vreau sa pierd garantia doar pe motivul acesta ,si de stat nu pot sa mai stau, nu am stat 9 luni ci 3,contract pe 6 luni. Nu mai pot sa stau cu el,aseara a iesit bataie,mi-am luat ceva pumni si acum ma cam doate capul.

Totusi daca propietara ar insista sa imi retina garantia,se poate face ceva din privinta faptului ca eu platesc 90 euro si pe contract scrie 100 lei.
Se pare ca m-am mutat intr-un apartament unde dupa 3 luni,vad ca pur si simplu nu ma pot intelege cu persoana cu care stau in chirie,prea multe orgolii etc.
Contractul l-am semnat amndoi cu propietara,pe el e specificat ca platim 100 lei desi platim 90 euro /pers+ am platit o garantie,specificata in contract, la inceput de 90 euro/pers+mai e specificat ca trebuie sa platesc cheltuielile blocului.

Contractul se incheie abia peste 3 luni,iar in el e specificat ca daca plec inainte pierd garantia.
Din moment ce pierd garantia vreau sa stiu daca sunt obligat cu ceva sa platesc cheltuielile blocului etc?
Unii,bine spus.
Da mi-au cerut dar am specificat ca le-am spus,fiind aproape convins de asta, ca l-am ars din greseala.