avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Activitate alex_1982

Activitate alex_1982

Răspuns la discuția lipsa numar de dosar
Deznodamantul acestei povesti s-a dovedit a fi destul de trist. In cele din urma m-am intalnit cu d-na avocat astazi si mi-a prezentat actiunea, redactata gresit, insotita de un numar de inregistrare care banuiesc ca este de astazi, deoarece inca nu apare pe portal. Mi-a comunicat ca s-a produs o mica eroare, a carei vina nu a vrut sa o recunoasca. Mi-a spus de asemenea ca daca doresc sa reziliem contractul imi va da "o parte" din bani inapoi. Nu stiu cum voi proceda mai departe dar ceea ce este sigur stiu deja - trebuie sa imi incerc norocul cu alt avocat !

Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns.
Răspuns la discuția lipsa numar de dosar
Da, am si contract de asistenta juridica, completat in intregime (obiect, onorariu, adresa, etc.). De la judecatorie mi s-a spus sa incerc sa iau legatura cu avocatul si pe un ton politicos sa ii cer o copie dupa ultima scrisoare recomandata trimisa sau ultimul act depus pentru a putea investiga ei mai departe.

Multumesc pentru raspuns
Buna ziua !

In luna decembrie 2010 am semnat cu o doamna avocat un contract de asistenta juridica pentru revendicarea unui garaj aflat in centrul capitalei si al carui proprietar sunt. Am platit un avans de 1500 lei+tva pentru care mi-a fost eliberata o chitanta si am fost asigurat ca va face tot posibilul sa redacteze si sa depuna actiunea pana la sfarsitul anului 2010. In luna martie 2011 am contactat-o telefonic pentru a ma interesa de stadiul in care se afla actiunea si mi-a comunicat ca nu a reuzit sa ajunga personal la judecatorie din lipsa de timp si actiunea a fost trimisa prin posta, cei de la judecatoria sector 2 au solicitat niste clarificari, a depus si completarile necesare, a achitat taxa de timbru si ramane sa asteptam citatia. Am intrebat-o despre termen sau numar de dosar dar raspunsul dansei a fost ca nu le are si ca trebuie sa asteptam citatia. Am intrebat de asemenea de ce nu apare actiunea pe portalul judecatoriei si mi-a explicat ca se inregistreaza mai tarziu si ca nu mai este nimic de facut decat sa asteptam citatia, care ar trebui sa vina undeva spre sfarsitul anului 2011. M-am oferit sa vin sa achit contravaloarea taxei de timbru dar am fost refuzat. De atunci am verificat periodic pe portal dar pana in prezent nu a aparut nimic. Ieri am fost la judecatoria sector 2 sa ma interesez si mi s-a spus ca nu figureaza nici o actiune noua inregistrata pe numele meu si ca astept in zadar emiterea unei citatii. Pe doamna avocat incerc sa o contactez telefonic de cateva saptamani dar pana in prezent nu a raspuns niciodata. Stiu de la persoana care mi-a recomandat-o ca profeseaza si este destul de ocupata. Totusi mi se pare o relatie foarte ciudata intre avocat si client…
Ceea ce doresc sa cunosc este ce am de facut in situatia de fata si cum ar trebui sa procedez in continuare.

Va multumesc !
Buna seara

Ma confrunt cu urmatoarea problema si nu stiu care este modul legal prin care se poate gasi o rezolvare favorabila pentru mine. Tatal meu a detinut un imobil (casa+curte) mostenit prin testament de la o matusa ce nu avea mostenitori. A fost efectuata succesiunea in anii 1976-1977 iar in anul 1980 a fost trecut in proprietatea bunicii mele (mamei sale) printr-un act de donatie intocmit la notariat. Motivul a fost faptul ca dorea sa cumpere un apartament si din cate am inteles in acele timpuri numarul de proprietati era limitat la maxim 2. Imobilul este in prezent in paragina si intentia mea este a-l repara treptat si a ma folosii de el pentru deschiderea unei mici firme. Ceea ce as dori sa stiu este ce fel de act mi-ar putea face astfel incat sa ma pot folosii de acest imobil pentru o perioada de timp prestabilita si cu oarecare certitudine ca nu voi fi dat afara de acolo pe parcursul acestei perioade (10 sau 20 de ani). Eu m-am gandit la ceva de genul unui contract de concesiune dar din cate am citit aici pe forum concesiunea este valabila doar in cazul unor proprietati ale statului. Precizez ca sunt unicul copil al tatalui meu si m-am nascut in anul 1982.Tatal meu mai are un frate, care la randul lui are si el un copil de aceeasi varsta cu mine. Din discutia avuta cu tatal meu a reiesit ca el este dispus sa o roage pe bunica mea sa mergem la un notariat si sa imi faca un act de administrare, dar ca nu doreste sa treaca casa inapoi pe numele lui deoarece acest lucru ar cauza niste neplaceri din partea fratelui sau (unchiul meu). De asemenea, referindu-ma faptul ca in final eu voi ajunge sa mostenesc doar jumatate din acest imobil, el mi-a spus ca nu trebuie sa imi fac griji, pentru ca este “doar” un act de donatie pe care eu il pot ataca dupa ce el nu o sa mai fie in viata. Din punctul meu de vedere a fost o propunere nemultumitoare pentru ca un act de administrare nu imi ofera nici o garantie, investitiile necesare acolo fiind destul de mari, iar bunica mea are 89 de ani… tatal meu detine un act de administrare intocmit in anul 1980 dupa efectuarea donatiei si este singura persoana care a locuit acolo si a platit taxele aferente acestui imobil pe toata aceasta perioada. Adresa lui din C.I. este acolo, contractele la utilitati sunt pe numele lui, iar la impozite imobilul apare pe numele bunicii.

Va multumesc anticipat