avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lipsa numar de dosar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lipsa numar de dosar

Buna ziua !

In luna decembrie 2010 am semnat cu o doamna avocat un contract de asistenta juridica pentru revendicarea unui garaj aflat in centrul capitalei si al carui proprietar sunt. Am platit un avans de 1500 lei+tva pentru care mi-a fost eliberata o chitanta si am fost asigurat ca va face tot posibilul sa redacteze si sa depuna actiunea pana la sfarsitul anului 2010. In luna martie 2011 am contactat-o telefonic pentru a ma interesa de stadiul in care se afla actiunea si mi-a comunicat ca nu a reuzit sa ajunga personal la judecatorie din lipsa de timp si actiunea a fost trimisa prin posta, cei de la judecatoria sector 2 au solicitat niste clarificari, a depus si completarile necesare, a achitat taxa de timbru si ramane sa asteptam citatia. Am intrebat-o despre termen sau numar de dosar dar raspunsul dansei a fost ca nu le are si ca trebuie sa asteptam citatia. Am intrebat de asemenea de ce nu apare actiunea pe portalul judecatoriei si mi-a explicat ca se inregistreaza mai tarziu si ca nu mai este nimic de facut decat sa asteptam citatia, care ar trebui sa vina undeva spre sfarsitul anului 2011. M-am oferit sa vin sa achit contravaloarea taxei de timbru dar am fost refuzat. De atunci am verificat periodic pe portal dar pana in prezent nu a aparut nimic. Ieri am fost la judecatoria sector 2 sa ma interesez si mi s-a spus ca nu figureaza nici o actiune noua inregistrata pe numele meu si ca astept in zadar emiterea unei citatii. Pe doamna avocat incerc sa o contactez telefonic de cateva saptamani dar pana in prezent nu a raspuns niciodata. Stiu de la persoana care mi-a recomandat-o ca profeseaza si este destul de ocupata. Totusi mi se pare o relatie foarte ciudata intre avocat si client…
Ceea ce doresc sa cunosc este ce am de facut in situatia de fata si cum ar trebui sa procedez in continuare.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: alex_1982 , utilizator 19:37, 25 Noiembrie 2011
Mergeti la judecatorie si faceti o cerere scrisa sa vi se comunice daca este inregistrat vreun dosar pe numele dvs, sau vreo actiune depusa si neinregistrata.Cu raspnsul scris, mergeti la dna avocat si ii cereti explicatii.Vi s-a dat si un contract de asistenta juridica, sau doar chitanta?Puteti solicita sa va restituie onorariul.
Da, am si contract de asistenta juridica, completat in intregime (obiect, onorariu, adresa, etc.). De la judecatorie mi s-a spus sa incerc sa iau legatura cu avocatul si pe un ton politicos sa ii cer o copie dupa ultima scrisoare recomandata trimisa sau ultimul act depus pentru a putea investiga ei mai departe.

Multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
alex_1982, utilizator
Stimate domn,

Cam ciudată situația dvs. Ar trebui să faceți inclusiv o adresă scrisă, cu confirmare de primire avocatului dvs, în cere să expuneți situația și să cereți lămuriri. Legea 51/95 de organizare a profesiei de avocat, precum și Statutul conțin anumite prevederi referitoare la obligația avocatului de a informa clientul, nu mai vorbesc de obligația contractuală asumată.

Evident, urmați și sfatul d-nei Lorela. Atenție, în caz de neînțelegeri contractuale cu avocatul, există o procedură prealabilă cu Baroul București. Citiți Legea 51, o să vă lămuriți.

Cu stimă.
alex_1982 a scris:

a achitat taxa de timbru
M-am oferit sa vin sa achit contravaloarea taxei de timbru dar am fost refuzat.

Cam dubios!

Si totusi... discutati si solicitati copia dupa recomandata.

Din proprie patanie:
Eram angajata de parat, deci nu trimisesem (inca) nimic, dar aveam copia actiunii formulata de avocatul reclamantului, impreuna cu dovada ca fusese expediata cu posta. (avusese loc o intalnire intre parti cu avocatii).
Asteptam sa aflu nr. de dosar in care urma sa depun intampinarea (toata lumea avea interesul incheierii unei tranzactii)...si am asteptat ... si-am inceput sa caut ... si am inceput sa simt ca se uita lumea la mine ca la una care chiar crede bazaconia ca adversarul a fomulat actiunea... (eu o tineam de coarne, ei ziceau ca-i ciuta)

Intr-un final ...apare. Cand ajunge pe rol actiunea lui Ionescu (scrisa pe o jumatate de foia A4) se descopera ca paginile urmatoare erau din alta poveste (actiunea lui Popescu).

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
romascanu, moderator
Deznodamantul acestei povesti s-a dovedit a fi destul de trist. In cele din urma m-am intalnit cu d-na avocat astazi si mi-a prezentat actiunea, redactata gresit, insotita de un numar de inregistrare care banuiesc ca este de astazi, deoarece inca nu apare pe portal. Mi-a comunicat ca s-a produs o mica eroare, a carei vina nu a vrut sa o recunoasca. Mi-a spus de asemenea ca daca doresc sa reziliem contractul imi va da "o parte" din bani inapoi. Nu stiu cum voi proceda mai departe dar ceea ce este sigur stiu deja - trebuie sa imi incerc norocul cu alt avocat !

Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort sector 5 bucuresti Tamarra Tamarra Buna ziua ,este un caz foarte ciudat,dupa ce prima data mi s_a anulat divorul la judecatoria de care apartineam pe motiv ca judecatoria nu este competenta pt ... (vezi toată discuția)
Contest. titlu exec. vama (bodu 2) V-am cerut sfatul in data de 27.10.2005 in legatura cu contestatia la titlul executoriu (de 25 mil.) reprezentand o amenda contraventionala vamala din anul ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat Bundy Bundy Buna ziua, Am platit o avocata din Bucuresti ca sa ma reprezinte in Cluj intr-un proces, ( ca sa cheme in judecata pe cineva pentru raspundere ... (vezi toată discuția)