avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate LNX91

Activitate LNX91

mi-au clarificat de la primarie ca nu e necesar acordul vecinilor decat daca se umbla la fatada. acum unu din pereti e dintre balcon si bucatarie. (balcon inchis si care se regaseste la fiecare etaj. daca peretele ala o fi considerat fatada... nu stiu.. sper ca nu
expertiza certifica ca nu sunt pereti de rezistenta. deci sa inteleg ca nu am nevoie de autorizatie? Sunteti sigur??
Salut, am de demolat 2 pereti neportanti, am experitza tehnica si totul e ok, am scos certificatul de urbanism in care se mentioneaza la "Alte acorduri" "Acordul notarial al vecinilor direct afectati - dupa caz".

1. Care vecini?
2. Nu e suficient un acord de la asociatie?
3. Nu se poate fara acest acord, sa zic ca nu e cazul?

Mersi
Salut, se da urmatoarea dilema:
In HG 284/2005, art 4, 2) e)
"e) dacă poliţistul sau, după caz, soţia/soţul deţine locuinţă proprietate personală în localitatea în care a fost numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului;"

daca sotul detine cota indiviza de 3/8 dobandita prin certificat de mostenitor (in urma decesului tatalui, mama, unul din cei 2 proprietari originali, fiind in viata), se considera ca detine sau nu locuinta proprietate personala? (domiciliul sotului nu este la adresa respectiva ci in alt oras)

Un sfat va rog, mersi!
mersi mult pt raspuns! Am nevoie de permis musai fix in zilele dupa ce imi expira dovada. Daca fac contestatie ca sa prelungesc perioada cat pot circula si dupaia anulez contestatia, ce batai de cap imi da? Sau ce risc?
Cat despre apelul politiei, face apel si daca e contestatia acceptata pt motive de genul ca politia nu avea filmare sau viteza nu corespunde cu ce-i in procesul verbal si altele ?
Una bucata suspendare permis 90 zile pt 104km/h in localitate (50).
1) Daca fac contestatie cum ca nu cred viteza pretinsa in PV si imi este respinsa, stiu ca in 30 de zile tre sa predau permisul (reprimit dupa contestatie). Deci de cand predau permisul se reia suspendarea. Mai pot da sala pt redobandire (reducere la 30 de zile) daca mi se respinge contestatia?
2) Cam cat dureaza in general din experienta voastra judecarea unui astfel de PV?
3) Politia face apel in general daca sunt acceptate contestatiile sau cam acolo se termina treaba?
4) Un politist mi-a zis ca cica nu mai e valabila treaba cu beneficiatul de reducerea la 30 daca nu ai beneficiat in decursul unui an. Mai pe scurt, poti sa dai de reducere de mai multe ori intr-un an. Asa o fi ?
5) Stiam ceva legat de faptul ca daca ai beneficiat de o reducere in ultimul an, la urmatoarea suspendare in decursul aceluias an ti se aplica inca 30 de zile peste. Asa e?
Mersi anticipat de raspunsuri