avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate DianaMarinescu

Activitate DianaMarinescu

Răspuns la discuția Ce se intampla, i-a expirat viza?
Multumesc mult pentru lamuriri.
Răspuns la discuția Ce se intampla, i-a expirat viza?
Oficiul Roman pentru Imigrari poate dispune masura returnarii de pe teritoriul Romaniei, dar din cate inteleg nu e obligatoriu. Stiu un caz in care cetateanul era cetatean american si i s-a dat doar o amenda cu toate ca viza o avea expirata de 2 ani, si apoi si-a facut acte de rezidenta. Exista posibilitatea sa nu se dispuna masura returnarii de pe teritoriul Romaniei atata timp cat nu a facut nimic ilegal cu exceptia faptului ca a stat peste viza?
E o situatie mai dificila. Prietenul meu/ partenerul meu de viata e de cetatenie turca, e venit din dec 2000, iar in iunie 2001 i-a expirat viza. Eu l-am cunoscut in dec 2002 si de atunci suntem impreuna.El a avut niste probleme financiare in Turcia si a preferat sa ramana in Romania , chiar fiind atacat in Bucuresti de niste recuperatori. Intre timp nu stiu in ce imprejurari a pierut pasaportul, ramanand doar cu actul de indentitate - buletinul turcesc. Acum am vrea sa ne casatorim si el sa ramana aici daca se poate. As vrea sa stiu ce consecinte legale sunt pentru el intrucat nu a parasit tara dupa expirarea vizei si daca e posibil sa facem declaratia la politia locala precum ca si-a pierdut pasaportul ca mai apoi sa obtina un alt pasaport in vederea casatoriei. Mentionez ca nu am putut sa ne casatorim pana acum intrucat el a fost casatorit in Turcia si divortul l-a obtinut abia anul acesta.
Răspuns la discuția Copilul adoptat
Multumesc mult pentru lamurire
Răspuns la discuția Copilul adoptat
A purtat numele bunicului pana cand a fost adoptat de tatal vitreg, iar adoptia a fost cu efecte totale , el nestiind de existenta bunicului meu pana la casatorie . Bunicul meu a putut sa stea de vorba cu el abia acum doi ani , in 2006 cand a venit sa il cunoasca , pana atunci nici nu a vrut sa auda de el. Copilul lui nu a vrut sa auda de el, bunicul incercand sa ia legatura cu el in nenumarate randuri O legatura fireasca cu tatal natural ( bunicul meu ) a avut doar in ultima parte a vietii din noiembrie 2006 - august 2008 , anul acest in august bunicul decedand.
Discuție Copilul adoptat
Bunicul meu in anul 1948 s-a casatorit si a avut uin copil . Ulterior a fost inchis pe motiv politic , sotia lui a divortat de el si copilul a fost infiat de sotul mamei lui ( s-a recasatorit imediat) in anul 1960.Bunicul s-a recasatorit si mai are 2 fete din cea dea doua casatorie. Intrebare mea este , copilul bunicului meu din prima casatorie, care la vremea asta poarta alt nume decat cel al bunicului meu are dreptul sa vina la mostenirea lui?