avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Activitate Viespe@

Activitate Viespe@

Răspuns la discuția Inselatorie agentie modele
Nu prea este nimic de facut. Mi-e si rusine sa spun ca am cazut pradă aceluiași mod de escrocherie, deși ma consider o persoana cerebrală si nu stau de vorbă cu oameni straini pe strada. Ieri, 06.08 2021 am facut aceasta greseala, într-un moment de prostie (ca altfel nu mai am cum să-i mai spun). Am pierdut 300 lei la inscriere a unei false agentii de publicitate, însă sunt convinsă că cei care ajung să facă aceste fraude, nu vor ajunge departe. Mi-am dat seama ulterior ca ceva nu este in regula, însă era prea tarziu. Langa Afi Bucuresti s-a întâmplat- firma se numeste BRILLIANT CASTING SRL. și are datele de inregisrare si CUI insa asta nu trebuie sa ne acorde incredere. Firma o gasiti si pe net.
Ramane doar sa deschidem ochii cât cepele si să nu acordăm credibilitate nimănui.
Daca ai mai întreprins ceva sau ai vreo idee, te rog, scrie-mi în privat, deși nu stiu cum este aceasta procedura (sper sa ma descurc în cazul în care îmi răspunzi!)
Multumesc
Buna ziua,
Din pacate nu prea ai ce sa faci. Politia este saturată de aceste escrocherii si nu face față solicitărilor, eu nu pun baza în ea. Doar un front comun putem să facem, noi cei escrocati, si să luptam cu mijloace proprii.
Ieri, 06. 08. 2021, m-am izbit si eu de acest aspect, m-au abordat pe strada pentru înscriere la casting - prezentare de haine- într-un mall. De obicei nu bag in seama astfel de abordări, însă acum nu imi explic de ce m-am lăsat înșelată de escroci.
După ce am iesit de la asa-zisa ședință foto si înscriere (150 lei a fost suma ceruta), aveam sentimentul ciudat care nu m-a lăsat în pace ca ceva nu este în regulă. Aveau certificat de înregistrare afișat (asta mi-a dat o oarecare credibilitate, deși sunt multe asemenea firme fantomă) si scria asa: BRILLIANT CASTING SRL sediul Bdul Metalurgiei 61B, cam 1, bl 1, et 5, ap 63, sect 4 Bucuresti- dată eliberării 01.02. 2021. CUI 43647370 (Stiu toate acestea ptr ca am poza făcută cu telefonul). Respectivul - care se dadea un oarecare fotograf Cosmin Gheorghiță, mi-a dat si un nr de telefon la care nu răspunde nimeni.
Dacă eram isteață si intram imediat pe net vedeam aceste titluri care mi-ar fi deschis ochii cat cepele, ca sunt o victima sigura.
S-a întâmplat la Apaca (lângă Afi Bucuresti).
Banii stiu ca nu ii voi recupera însă si eu doresc același lucru: să fie prinși si sa mai salvez niste oameni care pot cădea în plasă..
Si eu caut cum solutii prin care să starpim acest fenomen. Dacă are cineva vreo idee, o astept. Multumesc !