avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, Am fost abordat pe strada de un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, Am fost abordat pe strada de un reprezentant al unei ...

Buna ziua,

Am fost abordat pe strada de un reprezentant al unei agentii de publicitate care mi-au promis ca pot fi spectator la iUmor, Romanii au talent si emisiuni de genul. Am fost dus la un apartament de bloc unde aveau un sediu de doi bani (ca sa ma exprim mai elegant) si nu imi dadea un feeling bun, si in cele din urma am semnat o conventie ca voi fi adaugat in baza lor de date si dupa ce mi-au facut o poza si am semnat un contract, mi-au zis ca n-au POS si m-au condus la un bancomat unde am scos si le-am dat banii.

Din pacate, m-am prins tarziu de situatie si contractul e ambigu, nu au numar de telefon, nici website. Stiu ca nu trebuia sa le dau nimic si e mai mult vina mea.

Totusi, se poate face ceva incat sa fie sanctionati sau chiar sa recuperez o parte/toti banii? Suma e de 200 RONI, taxa de inscriere. Imi pasa mai mult sa nu fie si altii inselati. Daca as putea sa "salvez" cateva persoane, as fi multumit.

Multumesc anticipat pentru orice sfat!
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2021
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gabrielush , utilizator 16:54, 17 August 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la politie și vedeți ce va spun.
Ei ar trebui sa cunoască situatia.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc de sfat, dl. avocat! Totusi, cei de la firma mi-au spus ca nici asta nu e o solutie deoarece am semnat si mi-am asumat, desi am fost grabit ei sa-mi pun semnatura. Ar trebui sa existe o lege prin care cel care semneaza sa se poate retrage din contract, la fel ca si la alte contracte cum sunt la telefoniile mobile, ai o zi sau mai mult in care poti rezilia contractul, daca simti imediat ca te-ai pripit sau chiar inselat. In occident e de mult asta.
3 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
gabrielush a scris:
.... In occident e de mult asta.

Interesant, foarte interesant!
Daca puteti sa ne explicati mai mult cu occidentul asta,
eu unul va multumesc anticipat !!
Unde aste "asa"? In Franta, Anglia sau in Germania?
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va inteleg sarcasmul cu "foarte interesant" pentru ca astfel de reguli sunt o normalitate intr-o tara cu regim democratic mai vechi decat al nostru, mai ales la firme care se respecta. Si eu ofer "refunds" la serviciile care le ofer fara nicio problema.

Am locuit multi ani in UK si la multe firme si servicii e asa. La telefonia mobila de exemplu ai o perioada in care te poti razgandi dupa ce se semneaza contractul.

PS: Cred ca banuiati ca am auzit de la altii sau am citit la intamplare un articol pe net :) N-as fi mentionat ceva de genul daca n-as fi trait experienta.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
La telefonia mobila este o alta chestiune, acolo sunt contracte de adeziune, in alte situatii, unde este monopol exista contracte cu consumatori captivi, sens in care este normal ca statul sa intervina si sa impuna o, asa zisa protectie, pentru cei multi. Treaba cu "razganditul" este valabila si "la noi" in "anumite situatii", ...insa ...NU in toate situatiile.

Chiar dvs ati spus o ... "..., mai ales la firme care se respecta.". Eiii, dvs ati dat peste o firma care NU se respecta, motiv pentru care, nefiind nici macar o firma care sa detina un monopol si nici macar o firma care sa aiba activitatea reglementata de stat, atunci banalul pacta sunt servanda se aplica din plin, adica ce au hotarat partile aia este si aia trebuie respectat.

Mai multe nu ar fi de zis. EU sunt de acord, la nivel moral si principial cu dvs., insa justitia (juridica) nu se pupa intotdeauna cu alte feluri de justitie. Adica, nu ati citit, ati semnat si apoi v-ati razgandit. Ma rog ..., este simplu de inteles, dar ne place noua sa le complicam.

De ce v-am intrebat cu "occidentul"? Pt ca am studiat destul de mult drept comparat si nu m-a surprins nimic (placut). In Europa, cu mici exceptii, cam toate legile sunt la fel (si cu atat mai mult in RO este la fel), si este si de inteles de ce.
Concluzia este ca, fie faceti o plangere, fie va pierdeti vremea si va consumati nervii fara folos. BAFTA!

Alte discuții în legătură

Am primit teapa de la o agentie de modeling Diore511 Diore511 Buna ziua , am fost pacalit astea doua zile de o agentie de casting modeling in apropiere de afi cotroceni s-au dat drept new model casting dar ei sunt alta ... (vezi toată discuția)
Cum îmi pot recupera banii dupa ce am fost înșelat în contract? ApetreiAlex21 ApetreiAlex21 Acum o luna, m a abordat pe strada o firma de casting sa le fiu model și sa fac reclame pentru niște haine, mi sa spus ca voi câștiga bani, haine, toate ... (vezi toată discuția)
Sunt victima a înșelăciunii comise de o firmă de casting. ce pot face, și cum poate fi stârpit acest fenomen? dary@ dary@ Buna seara. Intr-un mod aproape inexplicabil (avand in vedere cat sunt de precauta cand vine vorba de astfel de situatii), astazi am picat in capcana unei ... (vezi toată discuția)