avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselatorie agentie modele
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselatorie agentie modele

Buna ziua,

Am fost inselata de o agentie de modele din Bucuresti. Mai exact acum mai multe luni am fost acostata in zona Universitate de o persoana care in schimbul sumei de 70 ron s-a angajat ca in decurs de 1 an sa ma cheme la cateva sedinte foto pentru promovarea unor produse cosmetice in care nu numai ca imi voi recupera cei 70 ron dar voi castiga o suma si mai mare de bani in urma acestor sedinte foto.
Am incheiat o conventie cu respectiva agentie si am primit un bon fiscal pt. cei 70 ron. Evident ca nu am mai auzit nimic de ei de atunci, anul aproape ca se face si eu am ramas cu banii dati. In perioada asta am sunat de mai multe ori la ei si de fiecare data mi s-a spus ca inca nu s-a ajuns la categoria mea de varsta dar o sa fiu chemata la sedinte foto, si o sa-mi recuperez banii. La o simpla cautare pe internet dupa numele agentiei, am aflat cu stupoare de zeci de oameni in aceeasi situatie care au fost inselati si au ramas cu banii luati, unii chiar cu sute de euro.

Ce se poate face? Unde pot depune sesizari, reclamatii? Inselatoria e clara, mi s-au promis niste lucruri (sedinte foto, inclusiv participari la evenimente) si nu am primit nimic in schimbul banilor dati.
Cel mai recent răspuns: Viespe@ , utilizator 15:00, 7 August 2021
Nicaieri,... bani aruncati pe apa sambetei, in contract daca ati facut sigur au clauze in favoarea lor iar daca a fost doar o intelegere verbala o sa declare ca v-au vandut/dat diferite produs sau ca atata a costat cine stie ce sedinta sau curs de pregatire (sau chiar inscrierea) si in Cluj isi fac veacul vre-o doua astfel de firme prin centrul orasului,.... cunosc un tip care a fost inselat de vre-o 1500 lei (in transe), si pe mine m-au abordat (sunt chiar convingatori) dar i-am refuzat
adica dumneata imi spui ca in tara asta poti sa fii inselat asa fara scrupule de oricine si sa nu poti face nimic? cum adica "in contract sigur au clauze in favoarea lor"? mi-au cerut niste bani cu promisiunea recuperarii lor in schimbul participarii la sedinte foto. nu s-au tinut de cuvant. eu m-am tinut, le-am data banii si veneam si la sedintele foto daca eram chemata. ce e asa greu sa intelegi ca e inselatorie pe fata?

daca ma resemnez nu fac decat sa incurajez astfel de inselatorii si astfel de hoti ordinari. pana una alta, mai exista institutii ca Parchet, Politie, ANPC etc. De asta exista, sa apere cetatenii onesti de astfel de haimanale. daca nu luam atitudine nici nu vom schimba ceva.
Va suparati degeaba pe cel care v-a raspuns, cu siguranta ati semnat o conventie prin care respectivii sunt acoperiti, v-au eliberat si chitanta, personal nu cred sa rezolvati ceva cu plangerea penala, poate fi eventual un litigiu civil, dar va dati seama ce presupune pentru dvs sa va adresati instantei pentru recuperarea sumei de 70 de lei.
Eu am învățat un lucru important: ori de câte ori ți se propune ceva despre care se pretinde a fi în beneficiul tau, însă ți se pretinde o sumă de bani, este ceva neserios la mijloc.
În cazul de față și în altele similare, acești escroci profită de faptul că orice fată poate și-ar dori să devină model, și cred că nu aleg la întâmplare, ci fete care chiar ar putea avea șanse, pentru a nu fi pusă la îndoială buna intenție.
Aceste selecții, dacă ar fi reale, s-ar face organizat și nu în plină stradă.În fine, dacă această agenție există și poate fi undeva citată, poate că ați avea ceva șanse, chiar dacă minime, de recuperare a prejudiciului.Deși, pentru această sumă se poate să vă coste chiar mai mult un proces.
Este bine că ați făcut public acest fapt, poate învață și alte fete să nu se bage în așa ceva.
Te superi degeaba domnisoara eu ti-am zis doar cum stau lucrurile,... Bucura-te ca nu ai patit-o cu mai multi bani, intr-adevar nu e placut (mai mult situatia decat banii pierduti) dar nu ai ce face, intelegerea verbala (chiar si cu martori) nu prea are valoare (mai bine zis nu are valoare) in fata instantei din Romania. Politia nu are ce sa le faca (cel putin nu in cazul dumitale) tu le-ai dat banii de buna voie contra unui bon (deci sunt si acoperiti fiscal) nu ti i-au luat cu forta, in instanta e mult prea costisitor sa mergi in plus nu prea ai cauza (dupa cum ti-am scris mai sus lor le este foarte usor sa justifice cei 70 ron), la OPC de asemenea nu o sa rezolvi nimic. As zice ca doar in Romania se intampla asa ceva dar nu are rost sa ne manjim tara cu noroi degeaba,... schema asta e adusa din strainatate, "din tara tuturor posibilitatilor SUA" mai exact California, Los Angeles, Hollywood,... unde toata lumea viseaza sa fie vedeta. Ce poti sa faci e sa postezi pe cat mai multe forumuri ce ai patit (nu ca nu ar fi suficiente postari), poate mai scapi cateva persoane de o cheltuiala inutila + ca orice persoana care nu le da bani inseamna mai putini bani pt. ei. Deci matematic vorbind daca o persoana voia sa le plateasca 70 lei, citeste postarea ta si nu mai plateste esti egal daca sunt doi sau mai multi esti pe "+" :). Da eventual numele firmei (pe alte forumuri aici nu e voie), locatia in care s-a intamplat, detalii despre eveniment. Ti-am spus cam in fiecare oras mare are loc, a avut (sau va avea) loc aceasta schema.
Legally_aid firmele de genul au "o strategie de marketing" care le face sa sune interesant chiar si pt persoanele care arata normal nu fotomodele. Iti spun ca au contracte cu diferite televiziuni pentru reclame in care intr-adevar vor juca celebritati dar vei fi si tu in reclama (de exemplu reclamele cu Horia Brenciu in care apar si alte persoane, si ele sunt platite, logic ca mult mai putin dar sa fim seriosi nu te astepti sa iei mii de euro ca HB, te multumesti si cu cateva sute de lei). Mie mi-au zis ca daca vreau pe langa altele sa fac reclame la chiloti care sunt foarte bine platite (bineinteles aveam dreptul sa le refuz) dar nu sunt pentru toata lumea si bineinteles trebuia platit (atunci la inceput) extra (cred ca era metoda lor suprema de-a lua lumea de fraier mai ales ca eu am umpic de burta). Le-am spus flegmatic ca eu nu fac decat la bikini si mi-am batut joc cam tot interviul (am urcat pana sus de curiozitate mai mult).
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2014
CountPorcula1987, utilizator

Alte discuții în legătură

Inselatorie agentie de publicitate miky05 miky05 Buna ziua! Mama mea a fost abordata azi in zona Lujerului de o domnisoara care s-a prezentat ca fiind de la o firma de publicitate ce ii ofera posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Probleme angajator - contract fals, bani luati oana027 oana027 Buna ziua, In iuanuarie 2013 am fost una din cei cativa \\\\"naivi\\\\", ca sa nu spun altfel, care a platit in total suma de 970 RON unei firme. Agata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost abordat pe strada de un reprezentant al unei ... gabrielush gabrielush Buna ziua, Am fost abordat pe strada de un reprezentant al unei agentii de publicitate care mi-au promis ca pot fi spectator la iUmor, Romanii au talent si ... (vezi toată discuția)