avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Activitate Mario1980

Activitate Mario1980

Bună ziua, am rugamintea sa ma lamuriți si pe mine cu 2 lucruri:
1. Daca n-am facut apel la o hotarare la care mi s-au acordat despagubiri multimit fiind de suma, dar societatea de asigurari a facut apel, cate sanse sunt sa-mi scadă suma?
2. Daca nu sunt multumit de solutia din apel , in situatia in care imi vor fi diminuate ce pot face?
Vă mulțumesc!
Cu respect! Pe doamnă nu o cauta nimeni , nu a pastrat legatura cu rudele ei de vreo 40 de ani, decat cu tatal meu vorbea (eram vecini) , tot ce stiu e ca nu are copii, frati , sau alte rude , aproape ca nu stie nimeni din familie de existenta ei...

Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
In functie de gradul de rudenie și de timpul scurs de la deces si pana la data dezbaterii succesiunii aveti sau nu sanse sa mosteniti

verisoara de gradul 1 cu bunicul meu

gi-jane2 a scris:

Ce ruda e mai exact? Ce era cu tatal dvs? Dacă nu sunteti mostenitor, nu mosteniti nimic, indiferent de ce bani dati.

Vă salut! Am nevoie de un sfat! Am fost sunat astazi de persoana care avea grija de o rudă indepartată sa-mi spună ca a decedat, asta in conditiile in care doamna nu are copii. Doamna care avea grija de ea mi-a spus sa ma ocup de inmormantare si sa-i ridic trupul, ca altfel in 10 zile daca nu o ridică nimeni o inmormanteaza primaria si automat propietatea intră in patrimoniul statului. Raposata este din partea tatalui , tatal meu mai are frati si nepoti. Intrebarea este , daca ma ocup de inmormantare am vreun drept in anumite conditii sa dobandesc imobilul cu forme legale? Mă gandesc totusi sa nu ma apuc sa arunc cu banii in speranta ca imi va ramane mie, iar mai apoi rudele sa se ridice cu pretentii.
Buna seara , unde se depune un memoriu care presupune încadrarea unui copil al unui cadru M.A.I (decedat) intr-o școala posticeala pentru pregătirea subofițerilor? La ministerul afacerilor interne? La școala unde vreau sa aplic , sau la inspectoratul general al structurii pentru care vreau sa aplic…? Mulțumesc mult , de fiecare data am găsit rezolvările pe acest forum!


Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Buna ziua!

Il puteti da in judecata in baza art. 1349 si art. 71 Cod civil, pentru incalcarea vietii private prin bullying.


Asta ar înseamnă civil sau penal?multumesc!


Voinea Liviu a scris:

Buna ziua!
Il puteti actiona in instanta civila,insa ar trebui sa stiti cine este,unde sa fie citat samd.
De asemenea salvati probele.


Mulțumesc mult , am făcut screenshot , i-am aflat și adresa dar cineva mi-a zis ca dacă a făcut-o in privat nu prea pot face nimic, de asta am întrebat. Încă odată mulțumesc pentru răspuns!
Buna seara , in urma unui comentariu pe o rețea de socializare am fost înjurat in privat de un domn , făcut handicapat și chior , eu avânt intr-adevăr probleme de vedere , dar nu handicap. Îl pot acționa in instanța pe latura civilă pentru înjurături care zic eu ca sunt destul de grave , si ca a ras de mine având probleme de vedere? Mulțumesc!
Buna seara , am o întrebare! Am un grup de motocicliști care vin periodic in zona locuinței mele si provoacă zgomot din tobele lor, la ore târzii ( in mod intenționat) cum pot stopa acest fenomen? Cărei instituție m-as putea adresa , pentru ca politia locală nu face nimic. Dețin si o filmare cu unul dintre ei când face Burnout , fără casca pe un drum public.
Buna ziua! Am o întrebare , dacă tatal meu a lucrat in cadrul M.A.I. , iar acesta a decedat intr-un accident rutier , cumva beneficiez de niște facilitați pentru a ma angaja in același minister? Ma gândesc ca nu susțin examene , printr-un memoriu la minister , sau ceva??