avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Activitate Ovi1993

Activitate Ovi1993

Buna ziua am permis Uk
Pe 29.02.2024 imi expirea suspendarea de 2 ani data de instanta ce trebuie sa fac in urmatoare perioada am vazut ca sa schimbat codul rutier si spune ca trebuie sa dau examen din nou nu am gasit pe nimeni sa ma indrume nici cei de la rutiera, au zis sa astept pana atunci, multumesc! Daca suntati amabili sa ma indrumati pas cu pas....
Permisu il am doar ca in hotarare scrie ca sunt suspendat pe o perioada de 2 ani si am vazut ca e o lege data 114^1/2022, cu permise straine care li se interzice dreptul de a conduce pe 1 an si vreau sa stiu daca beneficiez si eu de ordonanta de urgenta data si pot conduce si in Romania dupa perioada de doar 1 an ? si daca da !
Cum procedez trebuie sa merg la politie sa ma scoata din sistem ca a expirat suspendarea ? Care sunt solutiile ?Multumesc!

DlGoe a scris:

Eu n-am inteles: permisul eliberat de UK este la politia romana?! Una este hotararea judecatoreasca si alta e dreptul de a conduce si de a detine permis. Dvoastra, odata trecut in Ungaria.Serbia, etc, puteti conduce fara probleme. Probleme aveti pt. 2 ani doar pe teritoriul Romaniei.

Domnule Avocat inteleg ce spunet si e totul oki si cu un mare avantaj pentru mine da in hotarare specifica ca se suspenda dreptul de a conduce autovehicule pe o perioada de 2 ani ,ma gandesc sa nu imi fac probleme sa zica ca nu respect decizia data de judecator eu in sistem apar cu dreptul de a conduce suspendat . Ma gandesc ca trebuie sa fac o cerere pentru a ma scoate din sistem . Nu stiu ce se intampla am intrebat 20 de politisti toti au pareri diferite..
Nimeni nu stie sa ma indrum cu ce e de facut , avocatul meu spune ca trebuie sa respect decizia judecatorului ca are prioritate inaintea ordonantei nu stiu ce sa mai cred sunt legi care fiecare le interpreteaza cun vor si nu mai inteleg nimic Multumesc . Poate imi spuneti mai detaliat ce trebuie sa fac si unde trebuie sa merg ca sigur nu pot cunduce aici dupa perioada de un an daca eu sunt in sistem suspendat am posibilitatea de a ma mai alege cu un dosar . Di cei de la probatiune cand am fost ieri si le.am zis de ordonanta aia au spus ca nu cunosc ordonanta si ca trebuie respectat ce a dat judecatorul a zis ca nu e de joaca si asa toti au pareri diferite ...
latka a scris:

V-am scris anterior, din moment ce nu aveti permis romanesc (ati scris ca detineti unul de UK), se aplica articolul 114^ 1 din OUG 195/2002.

Deci daca la mine daca solutia a fost ca nu am voie sa circul trebuie sa astept 2 ani sa treaca suspendarea ,Trebuie respectata decizia judecatorului nu pot beneficia de ordonata 114^ 1 2022?

latka a scris:

Ce nu pricepeți, de fapt?
1.Ati scris ca detineti permis de UK. Ce alt permis vă mai trebuie?
2. Aveti o hotărâre judecătorească datorită căreia, dacă aveați permis românesc, vi se anula, aveați 2 ani dreptul de circulație interzis.
3. Din februarie anul asta s-a corectat codul rutier și pentru cei cu permise emise de alt stat, dar care sunt condamnați pentru infracțiuni legate de codul rutier, în România. Ei primesc doar 1 an de interdicție a dreptului de circulație, pe teritoriul României. Nu se micșorează nimic, ei nu au permis românesc, nu li se anulează ceva ce nu a fost emis de statul român.




Buna seara , am fost condamnat pentru infractiunea conducerii unui autovehiculsub influenta alcoolului, avand interzis dreptul de a conduce autovehicule pedrumurile publice pe o perioada de 2 ani de la ramanerea definitiva a hotarariipenale si totodata pedepsele complementare, am solicitat un punct de vedere de lainformatii cu publicul din cadrul Serviciului Rutier Valcea, verbal informandu-maca pentru a-mi recapata dreptul de a conduce pe teritoriul Romaniei trebuie sa facscoala de soferi si permisul se anuleaza. Va informez faptul ca detin un permis emis de autoritate straina (RegatulUnit al Marii Britanii), in Ordonanta nr. 1/2022 pentru modificarea sicompletarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pedrumurile publice, a fost introdus un nou articol 1141 pentru persoanele care aufost condamnate conform art.336 din Noul Cod Penal si este stipulat faptul ca sedispune doar interdictia dreptului de a conduce. Totodata, este stipulat in acelasiarticol, dispunerea interdictiei de a conduce pe o perioada de 1 an conducereaautovehiculelor pe teritoriul Romaniei persoanelor ce detin un permis emis de oautoritate straina.In concluzie, va rog respectuos pe emiterea unui punct de vedere legal sitemeinic din partea dumnevoastra, in legatura cu situatia mea:- Cand intru in posesia permisului de conducere? (data exacta)- Daca conform Ordonantei nr. 1/2022, art. 1141 perioada de interdictie adreptului de conducere se micsoreaza la 1 an de zile????
Multumes


Pot conduce si in Romania dupa perioada de 1 an , Nu trebuie sa merg la politie sa ma scoata din sistem ?

latka a scris:

Nu trebuie să faceți nimic.


Multumesc foarte mut ! Ce trebuie sa fac mai exact ?



latka a scris:

Ba da, se ia in considerare art. 114^1 2022 , va incadrati la 114 alin 1 litera d.

La mine nu se ia in considerare ordonanta 114^1 2022 , si daca nu dupa ce trec cei 2 ani de zile primesc dinoficiu dreptu de a conduce in Romania sau trebuie sa dau examen , care e procedura ? Multumesc !

latka a scris:

"În baza art.67 alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului A ,b ,c pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevazute de art.66 alin. 1 lit.a, b şi i Cod penal, respectiv:
........................
i) dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere. "



Cand si cum imi recapat dreptul de a conduce in Romania avand in vedere ca permisul il aveam de UK si ei l.au trimes acasa ? eu conduc in Marea Britanie si ei au spus ca nu e nici o problema! care e procedura pentru a conduce in Romania, ce trebuie sa fac Multumesc
Cetățenia română, studii liceale, angajat în Anglia, necăsătorit, stagiul militar nesatisfăcut, fără antecedente penale, CNP

1757864378567. la 1 an închisoare.

În baza art.91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispozitiilor art.92 Cod penal.

În baza art.93 alin.1 Cod penal, obligă inculpatul A,b,c, ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probatiune Vâlcea la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa: c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuintei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile:

d) să comunice schimbarea locului de muncă: e) să comunice informații şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de

existență:

În baza art.93 alin.2 lit.b Cod penal impune condamnatului să execute următoarea obligație: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate.

În baza art.93 alin.3 Cod penal, coroborat cu art.404 alin.2 Cod procedură penală, pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul A,b,c, va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare în cadrul Primăriei Vâlcea . În baza art.91 alin.4 Cod penal atrage atentia inculpatului asupra dispozițiilor art.96 Cod

penal cu privire la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul comiterii în

termenul de supraveghere a unei noi infracţiuni sau în cazul în care, cu rea-credință, nu respectă

măsurile de supraveghere sau nu execută obligațiile impuse ori stabilite de lege.

În baza art.67 alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului A ,b ,c pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevazute de art.66 alin. 1 lit.a, b şi i Cod penal, respectiv: a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcții publice; b) dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat: i) dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.

În baza art.65 alin.1 şi 3 Cod penal, aplică inculpatului A , b c pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit.a, b şi i Cod penal, a căror exercitare a fost interzisă de instanță ca pedeapsă complementară, pedeapsă accesorie ce se execută din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa

principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată. In baza art.274 alin. 1 Cod procedură penală.

Obligă inculpatul la 250 lei cheltuieli judiciare față de stat. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare.

Pronunțată prin punerea soluției la dispozitia părților și procurorului de către grefa instanței, astăzi, 11.02.2022, la sediul Judecătoriei Vâlcea.

Salut cum se recapata dreptul de a conduce in Romania daca am fost condamnat si perioada in care am fost suspendat sa terminat , in momentul respectiv aveam permis preschimbat din Romanesc in Englezesc si cei din Uk mi.au trimis permisul acasa . Pot conduce in
Romania acum s.au trebuie sa merg la Politie sa le spun ?