avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cand si cum imi recapat dreptul de a conduce in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cand si cum imi recapat dreptul de a conduce in Romania avand ...

Cand si cum imi recapat dreptul de a conduce in Romania avand in vedere ca permisul il aveam de UK si ei l.au trimes acasa ? eu conduc in Marea Britanie si ei au spus ca nu e nici o problema! care e procedura pentru a conduce in Romania, ce trebuie sa fac Multumesc
Cetățenia română, studii liceale, angajat în Anglia, necăsătorit, stagiul militar nesatisfăcut, fără antecedente penale, CNP

1757864378567. la 1 an închisoare.

În baza art.91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispozitiilor art.92 Cod penal.

În baza art.93 alin.1 Cod penal, obligă inculpatul A,b,c, ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probatiune Vâlcea la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa: c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuintei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile:

d) să comunice schimbarea locului de muncă: e) să comunice informații şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de

existență:

În baza art.93 alin.2 lit.b Cod penal impune condamnatului să execute următoarea obligație: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate.

În baza art.93 alin.3 Cod penal, coroborat cu art.404 alin.2 Cod procedură penală, pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul A,b,c, va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare în cadrul Primăriei Vâlcea . În baza art.91 alin.4 Cod penal atrage atentia inculpatului asupra dispozițiilor art.96 Cod

penal cu privire la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul comiterii în

termenul de supraveghere a unei noi infracţiuni sau în cazul în care, cu rea-credință, nu respectă

măsurile de supraveghere sau nu execută obligațiile impuse ori stabilite de lege.

În baza art.67 alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului A ,b ,c pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevazute de art.66 alin. 1 lit.a, b şi i Cod penal, respectiv: a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcții publice; b) dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat: i) dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.

În baza art.65 alin.1 şi 3 Cod penal, aplică inculpatului A , b c pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit.a, b şi i Cod penal, a căror exercitare a fost interzisă de instanță ca pedeapsă complementară, pedeapsă accesorie ce se execută din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa

principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată. In baza art.274 alin. 1 Cod procedură penală.

Obligă inculpatul la 250 lei cheltuieli judiciare față de stat. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare.

Pronunțată prin punerea soluției la dispozitia părților și procurorului de către grefa instanței, astăzi, 11.02.2022, la sediul Judecătoriei Vâlcea.

Cel mai recent răspuns: Ovi1993 , utilizator 18:19, 28 Noiembrie 2022
"În baza art.67 alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului A ,b ,c pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevazute de art.66 alin. 1 lit.a, b şi i Cod penal, respectiv:
........................
i) dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere. "

La mine nu se ia in considerare ordonanta 114^1 2022 , si daca nu dupa ce trec cei 2 ani de zile primesc dinoficiu dreptu de a conduce in Romania sau trebuie sa dau examen , care e procedura ? Multumesc !

latka a scris:

"În baza art.67 alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului A ,b ,c pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevazute de art.66 alin. 1 lit.a, b şi i Cod penal, respectiv:
........................
i) dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere. "



Ba da, se ia in considerare art. 114^1 2022 , va incadrati la 114 alin 1 litera d.
Multumesc foarte mut ! Ce trebuie sa fac mai exact ?



latka a scris:

Ba da, se ia in considerare art. 114^1 2022 , va incadrati la 114 alin 1 litera d.

Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2022
Ovi1993, utilizator
Nu trebuie să faceți nimic.

Alte discuții în legătură

Redobandire permis FLOREA Remus FLOREA Remus În baza art. 337 cod penal; Condamnă la 2 ani închisoare pe inculpatul GEORGE REMUS, fără antecedente penale; În baza art.67 alin.1 Cod penal; Aplică ... (vezi toată discuția)
Cand pot da din nou de permis? CosminStirbu CosminStirbu Va salut, Am primit condamnarea aceasta in urma conducerii sub influenta substantelor psihoactive. As dori sa stiu cand pot da din nou de permis? Am facut ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca-anulare permis? nicksson67 nicksson67 Buna ziua, am primit aceasta sentinta in urma infractiunii de conducere cu permisul suspendat si refuz de recoltare probe biologice. Va rog sa-mi spuneti daca ... (vezi toată discuția)