avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Activitate Robert19

Activitate Robert19

Răspuns la discuția Coplatitor credit Prima casa
da am fost la banca ei spun ca doar cu acordul titularului pot iesi, si da am citit contractul dar nu spune nimic referitor la ce se intampla in cazut in care CO-platitorul ramane fara loc de munca sau fara venit
Răspuns la discuția Coplatitor credit Prima casa
inca o intrebare ce se intampla daca eu raman fara loc de munca?
poate banca sai impuna titularului de contract sasi gaseasca pe altcineva?
Răspuns la discuția Coplatitor credit Prima casa
sunt doar coplatitor, da aveti dreptate in privinta citirii actului... trebuia sal fi citit.. eu am mers pe increderea titularului de contract si ce a spus acea persoana ca e vorba de 3 ani iar functionarul bancar nu a comentat nimic a tacut din gura.
Ce cai de atac am daca ma duc in instanta ca sa pot iesi de pe un contract de garantare de prima casa unde figurez ca si coplatitor, mentionez ca in momentul semnarii actului functionarul bancar nu a spus nimic, doar titularul de credit a vorbit si a spus numai minciuni precum ca sunt legat doar 3 ani si nu 30. #-o
Răspuns la discuția Carte de salvare - amenda sau nu
Asta am dedus si eu, numai ca am auzit multi berbeci care spuneau ca sa dat lege si eram curios care e aia, pentru ca chiar vroiam sa o citesc. :hammer:
Buna ziua, as dori sa stiu daca iti poti lua amenda daca nu ai acea fisa a autoturismului in masin mai exact la parasolar care se numeste Carte de salvare un sunt schitate airbagurile masinii, am tot vazut articole de ziare un zic ca sunt obligatorii si ca primim amenda daca nu o avem. As vrea si un link sau articolul de lege unde scrie ca suntem obligati de lege sa avem asa ceva in autoturism.
Multumesc.
In anul 2012 un client orage a refuzat sa mai plateasca abonamentul, intrebarea este datoria nu trebuia sa se prescrie?
Mentionez ca respectivul client a primit un avertisment de la o societate de recuperari creante, societatea care a primit dosarul spre executare nu mai exista dar in avertisment scrie ca sc" x " ltd ( care nu mai este existenta) imputerniceste de sc Y srl sa actioneze pe cale amiabila si legala pana la achitarea integrala a datoriei.
O alta mentiune pe care vreau sa o fac este ca clientul sustine ca factura initiala ar fi fost de 700 lei iar in avertisment spune ca figureaza cu o restanta de 2500 lei.
Răspuns la discuția succesiune/mostenire
cea mai simpla metoda si singura care nu poate fi atacata ar fi sa faci contract de vanzare cumparare, la un pret mic, iar avand in vedere ca contractul se face intre rude de gradul 1 impozitul se calculeaza la valoarea declarata de parti, dar poti pune o valoare prea mica
"Art. 1664 Cod Civil
(1) Vânzarea este anulabilă atunci când prețul este stabilit fără intenția de a fi plătit
(2) De asemenea, dacă prin lege nu se prevede altfel, vânzarea este anulabilă când prețul este într-atât de disproporționat față de valoarea bunului, încât este evident că părțile nu au dorit să consimtă la o vânzare."
Buna ziua, o intrebare, din cate am auzit daca cer un certificat de sarcini pentru un imobil, si se dovedeste ca acest imobil are CF, se elibereaza extras de informare.
Este adevarat?.. daca da spuneti-mi va rog articolul de lege ca specifica asta.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Garant/coplatitor
Ce inseamna persoana agreata de banca, in momentul cand am semnat eu aveam salariu minim pe economie, nici macar cat e rata, banca nu ar trebui sa tina cont si de lucrul asta?
Ce acte presupune schimbarea garantului/coplatitorului?