avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Carte de salvare - amenda sau nu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Carte de salvare - amenda sau nu

Buna ziua, as dori sa stiu daca iti poti lua amenda daca nu ai acea fisa a autoturismului in masin mai exact la parasolar care se numeste Carte de salvare un sunt schitate airbagurile masinii, am tot vazut articole de ziare un zic ca sunt obligatorii si ca primim amenda daca nu o avem. As vrea si un link sau articolul de lege unde scrie ca suntem obligati de lege sa avem asa ceva in autoturism.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Robert19 , utilizator 10:18, 21 Aprilie 2017
Nu exista.
Nu exista legiferata aceasta obligativitate.
Poate fi considerata o necesitate dar va garantez ca salvatorii nu vor sta sa caute intai parasolarul sa caute punctele unde sa taie daca este cazul.
Va inchipuiti pompierii stand la studiu in momentele in care trebuie sa descarcereze o persoana?
Eu unul nu imi pot imagina o astfel de ipostaza.
Poate doar in gag-urile postate pe fb la camera ascunsa.
In cazul interventiei de urgenta intervin de urgenta, nu stau sa lectureze diverse desene colorate!
Asta am dedus si eu, numai ca am auzit multi berbeci care spuneau ca sa dat lege si eram curios care e aia, pentru ca chiar vroiam sa o citesc. :hammer:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de salvare a masinii carllod carllod exista in \"judetul\" ROMANIA sau in UE vreo norma,lege, OU, HG sau ordin de ministru care sa prevada obligativitatea detinerii cartii de salvare la bordul ... (vezi toată discuția)
Notificare plata daune pentru masina vanduta acum 3 ani Nastis1234 Nastis1234 Buna ziua, in decembrie 2012 am vandut o masina adusa din Germania unui tip. Acum cateva zile m-am trezit cu o scrisoara in care ma ameninta ca ma da in ... (vezi toată discuția)
Zapada terasa bloc - cine trebuie sa o curete? udau_1966 udau_1966 cine trebuie sa dea zapada de pe terasa blocului?propietarii,femeile de serviciu,sau cine? (vezi toată discuția)