avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Activitate Camirzan Laurențiu

Activitate Camirzan Laurențiu

Da....daca te prind , mergi la brutarie

Valentinstancu15 a scris:

Am lucrat o perioada ca sofer profesionist in Germania. Intradevar nu am nici o scuza din cauza vitezei am reusit sa acumulez 8 puncte de penalizare. Legislatia germana prevede ca un punct sa dispara intr-o perioada de 2 ani comparativ cu cea romana unde un punct dispare in 6 luni. Dupa ce am acumulat cele 8 puncte am primit o scrisoare unde mi se cerea sa ma prezint impreuna cu permisul de conducere la politie lucru care s-a si intamplat. Mi-a fost interzis dreptul de a conduce in Germania pe o perioada de 6 luni insa mi-a fost impus acest TEST MPU care este valabil doar pe teritoriul Germaniei,dupa o perioada de doua luni cei de la politie m-au chemat la sediu, mi-au dat inapoi permisul insa pe spate la rubrica 13 a permisului mi-a fost lipit un abtipild cu un "D" taiat (verboten Deutschland). Mi-au spus ca daca vreau sa mai conduc in Germania in urmatorii 15 ani trebuie sa sustin acest test MPU doar in Germania..Nu vreau sa acuz pe nimeni insa va puteti interesa ca 100% dintre straini nu reusesc sa obtina acest test care defapt este un test psiholigic identic cu cel care se da in romania.Este un test extrem de costisitor si care nu poate fi contestat.Avand in vedere ca nu mai am rezidenta in Germania pot face acest test in Romania ? Singura tara care imi interzice sa conduc pe teritoriul sau este GERMANIA. Dupa ce trec 6 luni in cazul in care trec prin Germania la volanul unei masini exista posibilitatea sa ma aleg cu un dosar penal? Va multumesc

In momentul parasirii teritoriului german trebuie anuntate organele germane de politie teritoriale .In acest caz , permisul va fi trimis , acasa daca alcoolemia este mica sau la sectia de politie judeteana daca alcoolemia este mare . Alcoolemia= testele de sange prelevate in Germania(2 , doua)

coina a scris:

Buna sant si eu in aceeasi situatie p0ti sa imi spui cu ai recuperat permisu


1,25 proba de sange?
Am fost depistat cu 0.4 alcool in aer respirat in urma unui accident fără urmări .am fost la sediu de poliție și mi s-au recoltat probe . Permisul a fost suspendat și mi sa spus că urmează să fie trimis în România. Eu sunt șofer de tir și cu el îmi câștig pâinea . Ce va urma ce trebuie sa fac ? Mașină acroșată nu are mare lucru, un spoiler dat jos, mașina mea are mai multe avarii , iar asta s-a petrecut pe o stradă secundara aflată în reparații . Eu am chemat poliția și am cooperat . Nu am antecedente , a fost un gest stupid din partea mea . Acum regret.