avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Interzicere drept de conducere in Germania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Interzicere drept de conducere in Germania

Am lucrat o perioada ca sofer profesionist in Germania. Intradevar nu am nici o scuza din cauza vitezei am reusit sa acumulez 8 puncte de penalizare. Legislatia germana prevede ca un punct sa dispara intr-o perioada de 2 ani comparativ cu cea romana unde un punct dispare in 6 luni. Dupa ce am acumulat cele 8 puncte am primit o scrisoare unde mi se cerea sa ma prezint impreuna cu permisul de conducere la politie lucru care s-a si intamplat. Mi-a fost interzis dreptul de a conduce in Germania pe o perioada de 6 luni insa mi-a fost impus acest TEST MPU care este valabil doar pe teritoriul Germaniei,dupa o perioada de doua luni cei de la politie m-au chemat la sediu, mi-au dat inapoi permisul insa pe spate la rubrica 13 a permisului mi-a fost lipit un abtipild cu un "D" taiat (verboten Deutschland). Mi-au spus ca daca vreau sa mai conduc in Germania in urmatorii 15 ani trebuie sa sustin acest test MPU doar in Germania..Nu vreau sa acuz pe nimeni insa va puteti interesa ca 100% dintre straini nu reusesc sa obtina acest test care defapt este un test psiholigic identic cu cel care se da in romania.Este un test extrem de costisitor si care nu poate fi contestat.Avand in vedere ca nu mai am rezidenta in Germania pot face acest test in Romania ? Singura tara care imi interzice sa conduc pe teritoriul sau este GERMANIA. Dupa ce trec 6 luni in cazul in care trec prin Germania la volanul unei masini exista posibilitatea sa ma aleg cu un dosar penal? Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2016
Valentinstancu15, utilizator
Cel mai recent răspuns: Camirzan Laurențiu , utilizator 14:11, 21 Ianuarie 2022
Este o problema de suveranitate nationala: Parlamentul german face legea in Germania. Deci pe germani trebuie sa-i convingeti ca v-ati indeplinit obligatiile conform legilor germane. Eu nu stiu daca testul din Romania ar fi acceptat in Germania, pentru asta va trebui sa intrebati dinainte autoritatile germane sau macar un avocat german specializat in probleme de circulatie.
In nicio tara nu se poate sustine un test prevazut de legislatia rutiera a altei tari.
Legislatia romana prevede posibilitatea reducerii perioadei de suspendare la 30 de zile in urma sustinerii testului 13/15 (care este gratuit) dar numai pentru persoanele care au permisul de conducere eliberat de autoritatile romane, cei cu permise eliberate de autoritati straine nu au au aceasta posibilitate.
Salut. Si eu am un D taiat pe permisul de conducere. Actibild. Am voie sa conduc in toata Lumea. Inafar de Germania. MPU trebe sa il faci. Numai in Germania ca si mine. Peste o saptamana a venit politia acasa la mine in germania si mi lau Luat de tot printro decizie judecatoreasca si lau trimis in Romania PT ca sunt un pericol European.. Oare am voie SA conduc in Alta tara acum cand nu il Mai am de loc?? A fost trimis in Romania PT ca e un act strain si nu au voie SA il opreasca. Am fost oprit fumat in trafic. In septembrie. Si am primit 4 luni de facut. Si 9 luni dreptul LuaT de conducere dar nu e definitiv ca am facut recurs. Oare am voie sa merg cu masina prin austria?
In Romania nu raspunde nimeni fand sun la politie la permise
Buna ziua numele meu este Buzuc die o sa va explic cum STA in Germania treaba cu testul MPU,aceste Test se face pentru condus neregulamentar adica puncte, pentru alcol si droguri,acuma depinde ce regula ATI incalcalt,cum se face acest Test este simplu dar si dificil, in primul Rand trebuie absinenta la bautura cu justificare medicala adica Test urina,Test la ficat si ultimul Test cel Mai dificil la firul de Par Care te depisteaza daca Au baut acuma un an.dupa Care trebuie sa faceti un contract cu un cabinet de analize Care Ei ca cheama fara sa stiti cand pentru proba la urina adica. Sa va prezentati in 24 de ore la Test daca nu va prezentati se incheie contractu si o luati de la capat.dupa Care trebuie sa cautati un cabinet de Psiholog atestat SA va pregateasca pentru testu mpu,deci domnul Psiholog nu o sa va ancheteze Cat ai baut Sau daca Mai bei El te pregateste sa treci testul MPU.la testul MPU sunt 3 etape prima etape iti controleaza reactille ,Reflexelemente,a doua etapa Stai de vorba cu un medic Care asteapta cateva raspunsu si o analize medicala facuta pe loc la sange ,Reflexe etc,Ultima etapa este cea Mai grea si decisiva aici Stai de vorba circa o Ora cu un Psiholog specialist pentru acest Test MPU deci nu este un Psiholog ca ceilalti are o experienta destul de Mare ce vor sa Auda de la voi este ca nu o sa Mai faceti nui intereseaza greseala facuta vor sa se asigurare ca nu o sa Mai faceti aceste greseli,dupa ce se Termins acest Test in Maxim doua saptamani primiti raspunsu prin posta acasa daca este pozitiv Sau negativ.mentionez faptu ca ce am scris Mai sus nu sunt basme am tras pe pielea mea,aduica condus cu o alcolemie de 1.9 costurile pentru finalizarea acestui Test ajunge pana la 2000 de euro.sper SA va fie de folos ce v am scris

Alte discuții în legătură

Test mpu cat durează și cat costa? Daniel gabriel zaharia Daniel gabriel zaharia As vrea sa știu dacă cunoaște cineva acest test, în ce consta mai exact cat costa și cat durează? Problema testului e alcoolul. Va mulțumesc și astep ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere pentru cetatean german in romania LauraLars LauraLars Buna ziua, prietenul meu, cetatean neamt, a avut permis de conducere pe teritoriul Germaniei din anul 1993 , dar in 2013 i-a fost ridicat din cauza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua as avea si eu o singura intrebare . eu am luat permisul ... Crissdob27 Crissdob27 Buna ziua as avea si eu o singura intrebare . Eu am luat permisul de conducere în Germania. Si am acumulat 10 puncte din 8 puncte maxim ce se poate acumula ... (vezi toată discuția)